„Számunkra az a legfontosabb, hogy megbízható informatikai partnerek legyünk”

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a W5labs IT-fejlesztő cég tulajdonos-ügyvezetője, Csepregi Zoltán, mint azt, hogy a pécsi cég Európa egyik vezető ügynökségévé váljék. A tudatos cégépítés és tervezés, a szigorú belső rendszerek és folyamatok kidolgozása, a magas képzettségű munkaerő megtalálása és a működési alapelvek megfogalmazása mind a siker felé viszi a 30 fős vállalkozást. Az utóbbi hónapokban begyűjtött elismerések is azt vetítik előre, hogy hallunk még az ambiciózus fiatalemberről és csapatáról.

– A W5labs 360°-os IT-ügynökség, a hálózatüzemeltetéstől a szerverüzemeltetésig, a weboldal-tervezéstől a grafikai kivitelezésig megannyi feladattal foglalkozunk. Hogy ennyi területen nyújtunk megoldást, az egy tudatos építkezés eredménye. Kezdetben a hálózatüzemeltetéssel foglalkoztunk, majd az elégedett partnereink további igényeinek kiszolgálására kezdtünk más szolgáltatásokat is bevezetni. Mára a fő tevékenységünket az egyedi fejlesztésű weboldalak tervezése és készítése adja – fogalja össze röviden Csepregi Zoltán a W5labs 10 éves történetét.  – A webfejlesztés működésünk 70%-át teszi ki, de emellett olyan kapcsolódó szolgáltatásokkal igyekszünk megoldást nyújtani a weboldalakkal kapcsolatban felmerülő minden problémára, mint a harmadik fél által fejlesztett weboldalak üzemeltetése és karbantartása, amelyre külön márkát hoztunk létre WebMedic néven. Ugyanis számos alkalommal előfordul, hogy egy vállalkozás elhozza egy másik cégtől a félig kész fejlesztését, amit mi fejezünk be. Minden együttműködés kulcsa a bizalom, sok cégnél azt látjuk, hogy kiválasztanak egy partnert és minden, az informatikát érintő területen vele dolgoznak.

– Milyen szolgáltatást kell nyújtani ahhoz, hogy a piacon tudjon maradni a cég?

– Folyamatosan képzéseket tartunk a kollégáinknak, emellett nagyon fontos a munkáltatói márkaépítés, ugyanúgy, mint a stabil informatikai háttér. Amit vállalunk, azt minden esetben tudjuk is tartani. Azt tapasztaljuk, hogy az informatikai cégek jelentős része a határidőt, a technológiát tekintve nem képes teljesíteni a vállalásait, ezért hiteltelenné válik. Mi azzal akarunk kitűnni és számunkra az a legfontosabb, hogy megbízható informatikai partnerek legyünk. Határidőre, jó minőségben szolgáljuk ki az ügyfeleinket és valódi támogatást nyújtsunk, aminek az a lényege, hogy nem csupán szolgáltatásaink értékesítésére, hanem partnereink problémájának valós megoldására fókuszálunk.

– A siker kulcsa az a szakértő csapat, amely képes teljes körűen kiszolgálni ezeket az igényeket.

– Munkatársaink kiválasztását vezetőink végzik, komoly szűrők után kerülnek be a céghez a kiváló képességű szakemberek. Az egyik legfontosabb kritérium a folyamatos fejlődés iránti igény, a többletérték-teremtés, hiszen alapelvünk, hogy prémium szolgáltatásainkkal egyedi értéket adjunk az ügyfeleinknek. Munkatársaink azért is szeretnek itt dolgozni, mert lehetőségük van a tanulásra, a fejlődésre, ez jelentős motivációt biztosít a jövőt és a feladatokat illetően. Cégünk különböző területeinek vezetői pedig olyan szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek, akiktől szintén folyamatosan lehet tanulni. Rendszeresen tartunk csapatépítő tréningeket, és figyelünk az egyéni igényekre, elképzelésekre is.

– Érzékelhető, hogy a cég működésében igen jelentős szerepet játszik a tudatosság.

– Jól konstruált belső szabályozórendszerünk van, szinte mindent megtervezünk, van üzleti- és marketingtervünk, mint ahogy belső fejlesztési tervünk is. Három-négy emberünk csak a vállalkozás rendszereit építi, tervezi, felügyeli, jelentős hátteret biztosítva a magas színvonalú és minőségű munkavégzéshez. Nem a jelenlegi pillanatot nézzük, hanem a „nagy álmot”, és ahhoz képest hozzuk meg a döntéseket.

– Ez miként alakult így? A hazai kisvállalkozásokra nem igazán jellemző ez a tudatos építkezés.

– Láttuk, hoztuk magunkkal. A jelenlegi legnagyobb célkitűzés, hogy Európa-szintű ügynökséggé váljunk, Európa kiemelkedő ügynöksége legyünk. Ezt a tervet a vezetőink és a munkatársaink is magukénak érzik. Igyekszem átvenni a tulajdonosi szemléletet, és hagyom kibontakozni őket. Amilyen feladatot lehet, delegálok, hiszen azt gondolom, sok cég ott reked meg, hogy mindent a cégvezető akar csinálni – ezt nem támogatom. Kizárólag a vállalkozás vezetésével foglalkozom, a tulajdonosi, ill. az ügyvezetői pozícióban betöltött feladataimat végzem el, például stratégiai tárgyalásokat folytatok és folyamatosan egyeztetek a vezetőkkel. Vannak heti, havi meetingjeink, negyedéves és zárómeetingek, prezentációkat és beszámolókat készítünk, hogy mit tervezünk adott hónapban, kikkel dolgoztunk, kik az új partnerek. Az informatika minden területén a legjobbak szeretnénk lenni.

Kis Tünde