Mára presztizsértékű hírnevet szerzett a piacon a W5labs

Meghatározó jelentőségű megrendeléseken, érdekes és izgalmas projekteken dolgozik a pécsi W5labs kreatív digitális ügynökség. A tavalyi évben az eddig is erős tárhelyszolgáltatásukhoz kapcsolódó márka (w5host.com) mellett a hálózatüzemeltetési szolgáltatásukat is újragondolták, frissítették (w5network.com). A vállalkozás az utóbbi időben jelentős változáson ment keresztül, ugyan valamivel kisebb létszámmal dolgoznak, mint korábban, de ez inkább előnyükre vált. Mint Csepregi Zoltán ügyvezető mondja, a Covid csak felerősítette a letisztulási folyamatot.

– Nemrég ugyan új irodába költöztünk, azonban a koronavírus-járvány a hibrid megoldások felé vitte a munkavégzésünket, az irodai lét mellett többen home office-ban dolgoznak. Számunkra ez kényelmesebb így, gyorsabb, fókuszáltabb, és magasabb minőségű munkavégzésre képesek a kollégáim.

– Több nagy volumenű megbízáson dolgoznak, pécsi cégként hogyan sikerül ezeket megszerezni?

– A sok éves munkánk gyümölcse, hogy mára összeállt egy olyan stabil csapat a cégnél, amely meglehetősen magas minőséget képes nyújtani. Így be tudunk jelentkezni nagyobb ügynökségekhez és cégekhez, bemutatjuk, hogy milyen színvonalon, milyen technológiával dolgozunk, ismertetjük a referenciáinkat, ez bizalmat kelt bennük. Mára presztizsértékű hírnevet szereztünk a piacon, amit akceptálnak a megbízóink. A W5labs stabilitását a rendszeres és hosszú távú megbízások adják, ezek nélkül nem tudnánk fejlődni, egyről a kettőre jutni. Ehhez pedig fizetőképes állandó partnerek kellenek. Emellett rengeteg stratégiai tárgyalást folytatunk nagy cégek vezetőivel, akiknek olyan magas nívójú szolgáltatásra van igényük, mint amilyet mi tudunk és akarunk nyújtani. Fontos, hogy konkrétan megfogalmazzuk, milyen ügyfelekkel szeretnénk együtt dolgozni.

– Ez miként határozható meg?

– Ugyan szűkült az ügyfélkörünk, de nagyon széles volumenű partnerekből áll. Az utóbbi időben egy magasabb szintű, stabil ügyfélkörre váltottunk. A nagyobb vállalatok sok energiát fektetnek abba, hogy megtalálják a legjobb fejlesztőcéget, ezért akár interjúkkal is feltérképezik az egész hazai fejlesztői piacot. Sokszor kerültünk ki győztesként ilyen megmérettetésekben is. Ez kicsit olyan, mint egy jól működő házasság, ahol, ha megtalálod az ideális partnert, akkor az együtt töltött idő a viszony fejlődését is magával hozza, folyamatosan új kihívásokat és feladatokat teremtve, ez esetben megrendelések formájában. Emellett a szolgáltatásaink kínálatában és komplexitásban látom az előnyünket, mivel 360 fokos digitális ügynökségként tudjuk kiszolgálni a partnereink igényeit, tehát több digitális/informatikai területen fordulhatnak hozzánk az ügyfelek weblap tervezéstől, bonyolult fejlesztéseken át karbantartásig és összetett hálózatüzemeltetési feladatokig. A bizalom mellett egyre fontosabb az is, hogy a feladataikat lehetőleg egy cég oldja meg.

– Mit vár és mit biztosít a munkatársainak, hogy folyamatosan képesek legyenek magas minőségű munkát végezni?

– Ahhoz, hogy jók legyünk, állandóan idomulnunk kell a piachoz, a környezethez, a helyzetekhez, az ügyfeleinkhez. Ennek pedig a folyamatos fejlődés a kulcsa, mert ez biztosítja a cég stabil működését. Az, hogy valaki belekényelmesedik egy pozícióba vagy egy helyzetbe, azzal nem megyünk előrébb. Kiemelt figyelmet fordítunk a cégen belüli oktatásra, csapatépítésre.

– Hogyan befolyásolja a működésüket, hogy a W5labs vidéki cég?

– Semennyire. Az internetes világ minden igényt kiszolgál, annyira felgyorsult a kommunikáció, hogy az egyik pillanatban egy londoni céggel tárgyalunk, a másikban egy svájci ügyféllel. Szinte minden tárgyalásunk online zajlik, így mára jelentőségét vesztette, hogy egy cég földrajzilag hol található. De ugyanez igaz a belső működésünkre is, van olyan kollégánk, aki az ország másik végében lakik, ez azonban nem befolyásolja a közös munkát. A home office-os munkavégzés koncentráltabbá, egyben eredményesebbé is tette a munkavégzésünket. Van olyan kollégánk, aki már nem is tervez visszajönni az irodába dolgozni, mert a vidékről való bejárás rengeteg idejét elviszi. Én pedig támogatom ebben, mert semmilyen hátránya sincs a fizikai jelenlét hiányának, ha a csapat alapvető kémiája rendben van.

– Mint cégvezető miként jut ezekhez a felismerésekhez, amelyeket beépít a mindennapi működésbe?

– A vezetők, akikkel együtt dolgozom, rengeteget segítenek ebben. Nagyon sokat olvasok, önfejlesztő könyveket is, mások tapasztalataiból tanulok. Legyen ez szervezetfejlesztés, motiválás vagy ügyfélkapcsolat-kezelés. Benne vagyok egy hasonló kategóriás cégvezetőkből álló mesterelme csoportban, velük karöltve szoktuk átbeszélni az aktuális problémákat. Ez roppant hasznos számomra.

K.T.