Ilyen volt az ELECTROSUB 2023

Október 11-12-én zajlott idén az ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás, az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Az idei program fókuszterületei az elektronika, elektrotechnika, digitális átalakulás, robotika, automatizálás voltak.

A kamara önkéntes tagjai számára idén kedvezményes részvételi feltételeket biztosítottak a szervezők. Emellett egy kisebb, kamarai közösségi standon is lehetőséget biztosítottunk önkéntes tagjaink számára a kiállításon való megjelentésre. A teljeskörű SMT (felületszerelési technológia) és THT (furatszerelt technológiás beültetés) gyártást, valamint az ehhez kapcsolódó terméktervezési és tesztfejlesztési támogatást nyújtó Z Elektronika Kft. már rutinos kiállítónak számít az Electrosubon. Idén az ipari informatikai megoldások fejlesztésével foglalkozó Contrall Kft. is saját standon mutatkozott be két fő termekével, a Contrall MES termelésirányítási rendszerrel és a Contrall Vision A.I. alapú képelemző rendszerével.

 

A közösségi stand lehetőségével az InnoTeq Kft. és a Hyperion Projekt Kft. élt. Az InnoTeq Kft. virtuális és kiterjesztett valóság megoldásait mutatta be az érdeklődőknek, mint az iLAB, ami egy egyedi fejlesztésű VR tréning szoftver, mely különböző folyamatok betanításának eszközeként segít a bonyolult lépéseket egyszerűen begyakorolni. A Hyperion Projekt Kft. a digitális transzformációt megalapozó folyamatoptimalizálás területén nyújtott szolgáltatásait mutatta be, amelyek a termelés hatékonyságát is növelik.

A céges megjelenések mellett itt is bemutatkozott a #ajelenajövőd kampány, első sorban a középiskolás és főiskolai, egyetemi hallgató látogatókat megszólítva az eseményen.

 

Idén az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodájának szervezésében nemzetközi üzletember találkozó is segítette az üzleti partnerkeresést.

A rendhagyó B2B ezalkalommal nem csak számozott asztaloknál, hanem a kiállítói standoknál is lehetővé tette a tárgyalásokat. Így a kiállítóknak nem kellett elhagyni a standot, a látogatók pedig már előre fel tudtak készülni a tárgyalásra, hiszen a B2match felületén részletes információk álltak rendelkezésre a regisztrált résztvevőkről.

Az Electrosub 2023-ról és a nemzetközi üzletember találkozóról mondták:

Herbály István,ügyvezető – Contrall Ipari Informatikai Kft.
„Az Electrosub kiállítás a Contrall Kft. részéről sikeresnek mondható, sok ígéretes tárgyalás indult el, előremutató kapcsolatok születtek. Az első nap kifejezetten forgalmas, izgalmas volt. Kár, hogy ez a lendület a második napra nem tartott ki. Az előre leszervezett B2B tárgyalásaink is jól sikerültek, […] már konkrét ajánlatot küldtünk ki az egyik tárgyalópartnernek. Összességében pozitív benyomásaink vannak, de a kommunikáción, ismertségen még érdemes fejleszteni.”

 

Várady Zsolt – Head of Business Development, HEITEC Hungary Kft. Első alkalommal látogattunk el az Electrosub elektronikai szakkonferenciára a HEITEC Hungary Kft képviseletében. Cégünk magas szintű mérnöki szolgáltatásokat nyújt többek között beágyazott rendszerfejlesztés, elektronikai hardver verifikáció, elektromobilitási termékfejlesztés területén, hogy csak néhányat emeljünk ki, melyekkel jól csatlakoztunk a rendezvény tematikájához. Az Electrosub érdekes kiállítókat vonultatott fel, és lehetőséget biztosított B2B rapid üzleti találkozók szervezésére is. Külön örültünk annak, hogy külföldi cégek képviselőivel is lehetőségünk nyílt egyeztetni, így bővítve a nemzetközi partnerhálónkat. A mi üzletágunkban a partnerkapcsolatok kiépítéséhez időre van szükség és bizalmi alapon fejlődnek tovább. Reméljük, hogy több esetben sikerült az első ilyen lépéseket megtenni ezekkel a találkozókkal, és bízunk benne, hogy jövő ilyenkor már aktív együttműködésekről egyeztethetünk az Electrosub konferencián.
Bagdi Attila – Marketing Management; HEITEC Hungary Kft.

 

Az esemény számokban:

  • 43 kiállító, 5 országból
  • közel 1000 látogató,
  • 65 regisztrált B2B résztvevő,
  • 33 személyes, előre ütemezett tárgyalás a helyszínen,
  • 6 konferencia blokk,
  • 25 előadás és 6 panelbeszélgetés,

A kiállítás és a nemzetközi üzletember találkozó mellett konferencia is várta az érdeklődőket és látogatókat, ahol a kiállításon bemutatott termékekhez, szolgáltatásokhoz kapcsolódó, innovatív megoldások bemutatása mellett az Adat EDIH és a DigitalTech EDIH színvonalas kerekasztal beszélgetések és előadások keretében ismertette a legújabb trendeket, és mutatta be a KKV-k számára elérhető szolgáltatásait.