Különleges, innovatív megoldásokkal végzik az uránbányák rekultivációját

Az állami tulajdonú Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft. feladata a megszűnt bányászati tevékenység következtében fellépő környezeti és vagyoni károk felszámolása és a szénhidrogén-kezelés, a Mecseki Környezetvédelmi Bázis fióktelepé pedig az uránérc-kitermelés bányáinak és meddőhányóinak rekultivációja volt, amelyet már sikeresen megvalósítottak. Jelenleg a hosszú távú kármentesítés zajlik. A PBKIK Baranyai Környezetvédelmi Díjjal ismerte el a Bányavagyon-hasznosító Nkft. munkáját.

Bővebben…

Integrált fuvarszervezés: ma már elvárás, hogy minden egy rendszerben legyen

A világ az egyszerűsítés felé tart, a ma informatikai megoldásai a papírhasználat minimalizálására, a folyamatok átláthatóságára és automatizálására törekednek, ezáltal csökkentve az emberierőforrás-igényt és a hibalehetőséget. Hasonló megfontolások alapján készült az Innomedio Kft. által a fuvarozóknak és szállítmányozóknak fejlesztett innoTMS logisztikai szoftver, amely már a nemzetközi piacon is megjelent.

Bővebben…

MAVASZK: tanácsadás és oktatás a vállalkozások minőségi működéséért

Termeléssel foglalkozó partnereik munkahatékonyságát egyrészt minőségirányítási és termelési rendszerek kiépítésével, illetve auditra való felkészítéssel növelik, másrészt a hiánypozíciókra képeznek szakembereket – így foglalható össze röviden a pécsi székhelyű Magyar Vállalkozás Alapú Szakképző Központ (MAVASZK) tevékenysége. A vállalkozás ereje a szakmai tapasztalatban, illetve a minőségszemléletben rejlik. Tagjai iparban dolgozó szakemberekként évtizedes tudást halmoztak fel, amelyet ügyfeleik fejlesztésére fordítanak: tanácsadó cégükkel, az MPSD-vel építettek már ki vállalatirányítási rendszert, menedzseltek LEAN alapú cégprofilváltást, és számos alkalommal készítettek fel auditra vállalkozásokat. Minőségszemléletük alapja pedig a tanulás: a vállalkozások jövedelmezőbbé tételéhez naprakész tudással kell rendelkezniük, melynek a tapasztalat mellett az önképzés a másik forrása. Nem véletlenül foglalkoznak maguk is szakemberképzéssel: oktatási cégükben, a MAVASZK-ban a legkorszerűbb tanításmódszertannal, gamifikációs és szimulációs eszközökkel dolgoznak.

Bővebben…

Idén is 10 vállalat vehette át az Üzleti Etikai Díjat

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott cégek örömének. Velük immár 123 élő, működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt.Üzleti Etikai Díjat kapott a Kresz&Fiedler Kft. is.

Bővebben…