Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására

Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Bővebben…

Építőipari nemzetközi üzletember találkozó – Construction 2021

Az Enterprise Europe Network online építőipari üzletember találkozót szervez, melynek keretében lehetősége nyílik a bolgár, román, szerb, török és magyar vállalkozásoknak, állami intézményeknek, egyesületeknek, klasztereknek, valamint befektetőknek üzleti hálózatuk bővítésre, új ügyfelek felkutatására, új technológiák és termékek bemutatására.

Bővebben…

Meet in Italy for Life Sciences 2021

Az Enterprise Europe Network pécsi irodája is társszervezője a Meet in Italy for Life Sciences nemzetközi üzletember találkozójának.

Az esemény két részre oszlik:

  • folyamatos virtuális megbeszélések szeptember 15-től 2021. május 15-ig,
  • fizikai hálózatépítési esemény, amelynek időpontja 2021. szeptember 29. – október 1.

A regisztrálók az online felületen tárgyalásokra lesznek jelölhetőek, mely találkozókat a platform videohívás-konferencia rendszerének használatával bonyolíthatnak le.

Regisztrálhatnak: induló-, és működő vállalkozások, kutatási és egészségügyi szervezetek, befektetők, az élettudományban érdekelt területekről.

Az alábbi területekről várnak főként résztvevőket: gyógyszerészet, orvosi eszközök, biológia – biotechnológia, informatikai alkalmazások az egészségügyben, orvostudomány, emberi egészség és jólét, kapcsolódó értéklánc-tevékenységek.

Az üzletember találkozón való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött:

REGISZTRÁCIÓ

Javasoljuk a résztvevőknek, hogy részletes cégprofilt és együttműködési ajánlatokat készítsenek a számukra megfelelő partner megtalálása érdekében.

A válságban is előre: a fókusz a fejlesztésen van

Fél évvel ezelőtt arról számolhattunk be, hogy az elsősorban mezőgazdasági kutatásokat végző pécsi Enviroinvest Zrt. az almafák tűzelhalásos betegsége ellen kidolgozott növényvédőszere után egy újabb szer kifejlesztését kezdte meg, a méhcsaládokat megtámadó nyúlós költésrothadás megszüntetésére alkalmazzák a bakteriofágterápiát. Ugyanezzel az eljárással vették fel a harcot sikeresen a rizs levélfoltossága ellen is, ezt a szert a Távol-Keleten is bevethetik a rizsföldeken. Most pedig egy újabb előrelépés történt a cég életében: hazánkból először nyert egy Fast Track to Innovation pályázatot egy konzorcium tagjaként, ennek keretében az almafák tűzelhalásos betegsége ellen korábban kifejlesztett, a világ első bakteriofágterápiás növényvédőszerének EU-s forgalomba hozatalát szeretnék megvalósítani, illetve további kutatásokat végezni. 

Bővebben…

CE-CONNECTOR DAYS: hogyan tudnak növekedni az induló vállalkozások üzleti angyalok segítségével?

Ez lesz a CE-Connector Hálózat idei legnagyobb eseménye, mely bemutatja hogyan lehetséges a régióban növekedni induló vállalkozásoknak üzleti angyalok segítségével. A Hálózat célja, hogy minden segítséget megadjanak a startupoknak, hogy eredményesek legyenek Közép-Európában. Feladatuk összekötni a startupokat befektetőkkel és olyan üzleti angyalokkal, akik megfelelő iparági háttérrel és kapcsolatrendszerrel bírnak a régióban, hozzásegítve őket ahhoz, hogy igénybe tudják venni a régiós állami támogatásokat is.

Bővebben…

Észak – Kelet Olaszország (Trieszt, Velence, Trento) exportpiaci lehetőségek és határon átnyúló vitarendezési, igényérvényesítési lehetőségek

Az ITT&MOST online tájékoztató témája Észak-Kelet olaszországi üzleti együttműködési, valamint beszállítói lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Baranya Megyei EUROPE DIRECT iroda szervezésében kerül sor.

Bővebben…

Japán üzleti lehetőségek az élelmiszeriparban

Milyen előnyei vannak a hazai vállalkozásoknak a japán élelmiszer-export területén? Milyen értékesítési csatornákat érdemes használni és mire kell figyelnünk az üzleti tárgyalások során? Ezekre és még sok más kérdésre is választ ad az EU-Japan Centre és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló online tájékoztató.

 

 

 

 

Bővebben…