Szerb-Magyar Üzleti Fórum az ECOFair Belgrade szakkiállításon

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közösségi magyar standdal vesz részt a 2023. évi ECOFair Belgrade szakkiállításon, amely 2023. november 28-30. között kerül megrendezésre Belgrádban. Az ECOFair Nemzetközi Környezetvédelmi Vásár a legnagyobb és legreprezentatívabb környezetvédelmi szakmai rendezvény a régióban, amely központi témája a zöld gazdaság, az újrahasznosítás és a hulladékgazdálkodás, azonban a kiállítói és a szakmai programok egyaránt felölelik a környezetvédelem minden területét.

A kiállítás margóján, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Szerb-Magyar Üzleti Fórumot szervez 2023. november 28-án a Szerb Gazdasági Kamarával együttműködésben. Az esemény célja, hogy személyes tárgyalások keretében ösztönözze a két ország üzleti szereplői közötti új gazdasági kapcsolatok kialakítását és a meglévő üzleti együttműködések erősítését. Az esemény az Enterprise Europe Network közreműködésével valósul meg.

Szerb-Magyar Üzleti Fórum

Időpont: 2023.november 28. kedd (várhatóan 11:00 és 15:00 óra között)

Helyszín: Belgrád, az ECOFair Belgrade szakkiállítás helyszíne

 Tervezett program:

  • Regisztráció
  • Megnyitó beszédek
  • Előadások: Jelenlegi helyzet bemutatása, perspektívák az energia és az ökológia területén
  • Állófogadás
  • B2B találkozó

A rendezvényen való részvétel a cégek képviselői számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Amennyiben a rendezvény felkeltette érdeklődését, kérjük, hogy részvételi szándékát szíveskedjen jelezni az alábbi regisztrációs felület kitöltésével, 2023. november 10-én (péntek) éjfélig.

REGISZTRÁCIÓ

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a regisztrációkor kapott automatikus üzenet nem jelenti automatikusan a regisztráció visszaigazolását, arról a fentiekben jelzett regisztrációs határidőt követően küldenek e-mailben tájékoztatást.

A rendezvény további részleteiről a későbbiekben értesítik Önt. Az üzleti fórummal kapcsolatos kérdéseit a címen várják.

Találjon projektpartnert a Clean Energy Transition Partnerség (CETP) következő felhívásához!

A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az érdeklődőknek lehetősége van beregisztrálni az Enterprise Europe Networkkal együttműködésben kialakított partnerkereső oldalán, melyen már közel 50 ország, több, mint 1 800 résztvevőjével vehetik fel a kapcsolatot!

Bővebben…

Adófórum az adózási aktualitásokról és változásokról

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja tisztelettel meghívja Önt a Pécsi Kereskedelmi Központban megrendezésre kerülő Adófórum rendezvényre, ahol első kézből személyesen a helyi Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereitől megtudhatja az adózási aktualitásokat és változásokat.

Bővebben…

Italcsomagolások kötelező visszaváltási rendszerének bevezetése

2024. január 1-től országos szinten bevezetésre kerül a belföldön forgalomba hozott kötelező visszaváltási díjas termékek visszaváltási rendszere (DRS). A kötelező visszaváltási rendszerbe bevonandó termékek körét kormányrendelet fogja meghatározni. A társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezet szerint ezek a 0-6 literig terjedő fém, műanyag és üveg italcsomagolások (kivéve a tej alapú italtermékek csomagolása).

Bővebben…

Fenntartható Technológia Nap – együttműködési lehetőségek japán vállalkozásokkal

Az EU-Japan Centre for Industrial Cooperation és az UNIDO Tokiói Befektetési és Technológiai Promóciós Irodája (UNIDO ITPO Tokyo) közösen online pitching és networking eseményt szerveznek, melyre várnak minden a fenntarthatósági projektek iránt érdeklődő hazai céget.

Bővebben…

Magyar Innovációs Nagydíj 2022 felhívás

Felhívás a 2022. évi legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére

A Magyar Innovációs Szövetség – a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen – a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, immár 31. alkalommal hirdeti meg a 2022. évi MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Bővebben…

EGT 2022 – Energia, környezettechnológia, zöld átalakulás – online üzletember találkozó

A Varsói Egyetem Digitális Gazdasági Laborja első alkalommal rendezi meg ezt a nemzetközi üzletember találkozót 2022. október 24. és 28. között. Az energia, a környezetvédelmi technológiák és a zöld átalakulás a modern gazdaság fő pillérei lesznek. A megújuló energiaforrások irányába való elmozdulás gazdaságilag elkerülhetetlen, társadalmilag és környezetvédelmi szempontból pedig kívánatos.

A rendezvény célja egy erős hálózat létrehozása KFI intézmények, üzleti és ipari szereplők, európai és nemzeti intézmények és nem kormányzati szervezetek részvételével, az energetikai megoldások, a környezetvédelmi technológiák és a zöld átalakulás kiterjesztése és felgyorsítása érdekében.

Az eseményen az energia, környezettechnológia, környezetmérnöki tevékenység, zöld átalakulás és a zöld gazdaság területein elért legújabb eredményeket és kihívásokat is vizsgálni fogják.

További információ és regisztráció: https://egt2022.b2match.io/