Pályázati felhívás: PIACOK ÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS (CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

A felhívás célja az európai tartalmak világpiaci népszerűsítésének fokozása, valamint az audiovizuális értéklánc valamennyi része közötti együttműködés elősegítése az európai audiovizuális alkotások közös létrehozása és népszerűsítése érdekében.

Bővebben…

Pályázati felhívás: Európai filmes csapó fejlesztés (CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

A felhívás célja, hogy elősegítse az európai független produkciós vállalatok versenyképességét és növelje gazdasági súlyukat a piacon. A cél továbbá az audiovizuális producerek azon képességének növelése, hogy olyan projekteket fejlesszenek ki, amelyek potenciálisan Európa-szerte és azon túl is elterjedhetnek, valamint az európai és nemzetközi koprodukciók elősegítése.

Bővebben…

Még várja a pályázókat a Kreatív Európa uniós pályázati keretprogram

A Kreatív Európa az Európai Bizottság támogatási programja a kulturális és az audiovizuális szektorok számára. A 2014-2020-as programot folytatva, a Kreatív Európa továbbra is támogatja az európai kulturális és kreatív szektorokat a 2021-2027 közötti időszakban, és ezekre még benyújthatók pályázatok.

Bővebben…

CIMIx 2023 – hogyan építi a filmiparát Ausztria?

A CIMIx az első olyan globális filmipari konferencia és nemzetközi üzleti partnerkereső esemény, amely összehozza a filmipari szereplőket, a kreatív gazdaságot, az üzleti életet és az ipart. Arra hivatott, hogy feltárja a filmipar globális üzleti lehetőségeit, Ausztria mint gyártási helyszín előnyeit és az audiovizuális (AV) ipar jövőre való felkészültségét.

Bővebben…

Forgassuk fel Pécset!

  • Van-e lehetőség a pécsi és regionális filmipar felvirágoztatására?
  • Mivel és hogyan járulna ez hozzá Pécs megújuló, dinamikus és életteli imázsához?
  • Miben segítené ez a helyi vállalkozókat, szállodákat, vendéglátóhelyeket? Visszajönnének-e a máshol dolgozó pécsi filmes szakemberek?
  • Hogyan valósíthatóak meg a fenntarthatósági trendek/követelmények a filmiparban Pécsett? Milyen pozitív hatása lenne a hirtelenjött ismertségnek a régió turizmusára?

A DesignPécs 2022 keretében ezeket a témákat járta körbe az érdekeltekkel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécs City Studios Kft. koordinálásban egy filmes kerekasztal beszélgetés a Művészetek és Irodalom Házában.

Bővebben…

Kreatív Európa MEDIA pályázatok 2023

A mai nappal 6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.

Bővebben…

Mobilitási pályázat művészeknek és kreatív ipari szakembereknek: Culture Moves Europe

A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.

Bővebben…