CIMIx 2023 – hogyan építi a filmiparát Ausztria?

A CIMIx az első olyan globális filmipari konferencia és nemzetközi üzleti partnerkereső esemény, amely összehozza a filmipari szereplőket, a kreatív gazdaságot, az üzleti életet és az ipart. Arra hivatott, hogy feltárja a filmipar globális üzleti lehetőségeit, Ausztria mint gyártási helyszín előnyeit és az audiovizuális (AV) ipar jövőre való felkészültségét.

Bővebben…

Forgassuk fel Pécset!

  • Van-e lehetőség a pécsi és regionális filmipar felvirágoztatására?
  • Mivel és hogyan járulna ez hozzá Pécs megújuló, dinamikus és életteli imázsához?
  • Miben segítené ez a helyi vállalkozókat, szállodákat, vendéglátóhelyeket? Visszajönnének-e a máshol dolgozó pécsi filmes szakemberek?
  • Hogyan valósíthatóak meg a fenntarthatósági trendek/követelmények a filmiparban Pécsett? Milyen pozitív hatása lenne a hirtelenjött ismertségnek a régió turizmusára?

A DesignPécs 2022 keretében ezeket a témákat járta körbe az érdekeltekkel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécs City Studios Kft. koordinálásban egy filmes kerekasztal beszélgetés a Művészetek és Irodalom Házában.

Bővebben…

Kreatív Európa MEDIA pályázatok 2023

A mai nappal 6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.

Bővebben…

Mobilitási pályázat művészeknek és kreatív ipari szakembereknek: Culture Moves Europe

A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.

Bővebben…

A kreatív ipar most a WORTH II. Projektre figyel

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network – Kreatívipari szektorcsoport képviselői, valamint a Magyar Divat- és Design Ügynökség közreműködésével 2022. szeptember 2-án zajlott le a WORTH II. Projekt workshop, melyen a dizájn és divatipar képviselői vettek részt.  A jelenlévő tervezők, fejlesztők és egyetemi képviselők nemcsak az ősszel induló pályázat feltételeiről és elérhető anyagi/szakmai támogatásról értesülhettek, hanem első kézből kaptak információt egy korábbi nyertes pályázó gyakorlati tapasztalatairól.

Felhívás minden kreatív kkv-nak és egyéni vállalkozónak, aki a „lifestyle” iparban tevékenykedik, beleértve a lábbeli-, bőr- és szőrme-, textil-, bútor- és lakberendezési, építészeti és belsőépítészeti, ékszer- és kiegészítőipart.

Csatlakozzon hozzánk október 25-én Európa legnagyobb kreatívoknak szóló inkubációs programja, a WORTH Partnership Project II. 2. pályázati felhívásának hivatalos megnyitójához:

Október 25. 11.00 – 12.30 Online csatlakozási lehetőség ITT

 

Bővebben…

2022. őszén indul a WORTH Partnership Project II. felhívása

Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

Bővebben…

B2WORTH@TorinoFashionMatch 2022 – a divatvilág hibrid üzletember találkozója

Az Enterprise Europe Network – Kreatív ipari szektorcsoport társszervezésében online üzletember találkozóra kerül sor a Torino Divathét keretében. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, tervezőknek, kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre. A hibrid esemény a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére, külföldi partnerkapcsolatok kialakítására, bővítésére és új üzleti partnerek megismerésére is lehetőséget teremt.

Bővebben…

Textile Connect 2022 – online üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network ismét megszervezi az online Textile Connect üzleti partnerkereső eseményét. A platform összeköti a textil- és lábbeliiparban működő gyártókat, tervezőket, szolgáltatókat és beszállítókat. A tárgyalások május 4-6. között történnek online, előre leegyeztetett találkozók során.

Miért érdemes részt venni?

  • Tárgyaljon elkötelezett potenciális üzleti partnerekkel.
  • Fejlessze üzleti hálózatát.
  • Ossza meg tapasztalatait nemzetközi üzleti partnerekkel.
  • Kövesse a piaci trendeket és ismerkedjen meg a technológiai innovációkkal.

A részvétel ingyenes.

REGISZTRÁCIÓ