indusac2

Indusac – Ipar és akadémia tudáscseréje a piaci igényekre koncentrálva

 

Az „INDUSAC” Piloting a new industry-academy knowledge exchange focusing on companies’ needs” című projekt 2022. szeptemberében indult el, melynek középpontjában az egyetemi – ipari kutatás-fejlesztés együttműködések támogatása áll.

A projekt célja az ipar és egyetem együttműködésének elősegítése, erősítése, piaci igényeknek megfelelő kutatások, termékek, módszertanok fejlesztése a gazdasági szereplők és egyetemek bevonásával.

A szlovén partner vezetésével megvalósuló, hároméves projekt elsődleges célkitűzése egy korszerű, ipari-egyetemi együttműködési módszer kifejlesztése a gyors, kihívás- és piac vezérelt technológiai és termékfejlesztések kidolgozásának érdekében.

Az erre kifejlesztésre kerülő online platform, illetve az egyszerű és felhasználóbarát közös alkotási folyamat lehetővé teszi olyan megoldások kidolgozását, amelyek egyértelműen megfelelnek az EU vállalatai, hallgatói és kutatói igényeinek és érdekeinek.

A cél, hogy a hároméves projekt végére egy dinamikus szakmai közösség alakuljon ki az ipar és az akadémiai szféra érdekelt résztvevőinek bevonásával, amely legalább 1000 vállalatot, 3000 diákot és 300 kutatót foglal magában, lehetőséget biztosítva 300 vállalati fejlesztés útjára indításának 3000€ vissza nem térítendő támogatás biztosításával a nyertes pályázatok számára.

A projektben résztvevő partnerek:

A projektben együttműködő partnereink:

Hírek