Kitaláltam valamit!

Új ez egyáltalán? Ötlete egyedi?
Érdemes előzetes hazai és nemzetközi újdonságkutatást igényelni, mivel így megkímélheti erőforrásait olyan kutatási és fejlesztési költségektől, amelyekre esetleg nincs is szükség. Így kiderülhet, hogy más esetleg használja-e a nevet, technológiát, terméket, melyet Ön is fejlesztene, hasznosítana. A Google sokat tud, de nem tudhat mindent…

Újdonságkutatás

Keresse a kamara Szellemitulajdon-védelmi Információs Pontját!

Hogyan védhetem meg az ötletemet?

Az ötlet a fejlesztés első lépcsőfoka, közvetlenül a megoldandó probléma vagy az elérni kívánt cél utáni lépés. Az ötletek megvédése nem könnyű feladat. Magyarországon a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala biztosít lehetőséget önkéntes műnyilvántartásba helyezésre, mely egy gyors és költséghatékony megoldás lehet a folyamat ezen szakaszában. Ettől azonban még nem valósul meg az ötlet. A titokban tartás az Ön kiemelt érdeke, melynek biztosítása érdekében a megfelelő jogi nyilatkozat, megállapodás alkalmazása ajánlott. A saját forrásból való továbbfejlesztés idő- és forrásigényes, míg a partnerségben való továbbfejlesztéshez megbízható társakra van szükség. Nem egyszerű, tudjuk. A kamara Innovációs Bizottsága figyelmet fordít a helyi innovatív ötletekre, azok támogatására.

Védje meg ötletét!

Figyelünk az innovatív ötletekre!

Gyanús ajánlatot kaptam - mit tegyek?

Mindig legyen körültekintő abban, hogy kitől és milyen ajánlatot vagy megrendelést, kérést fogad el! A kamara adatbázisai és nemzetközi partnerkapcsolatai révén képes kiszűrni a megtévesztések zömét. Néhány példa, amelyek esetén a kamara már megoldásokat nyújtott:
– Európai uniós adatszolgáltatási felszólításnak álcázott szolgáltatási megrendelés
– Védjegybejelentés benyújtását követően egy szolgáltató küldött a hivataléhoz nagyban hasonlító díjbekérőt
– Egy neves francia cég nevében küldött megrendelést egy csaló.
A fenti esetek csak példák.
Legyen körültekintő, és kérdéses esetekben forduljon a kamarához, hiszen annak célja a gazdaság fehérítése!

Egyedül nem megy, kellene egy partner

Tegyük fel, hogy Ön kitalált valamit, ami biztosan új, és már a védelméről is gondoskodott, és most meg is valósítaná… De merre induljon? Hogyan is álljon neki? Keresse a kamarát, mely segít végigjárni az ötlettől a megvalósításig tartó utat – ötletfejlesztés, döntéstámogatás, inkubáció, akcelerátor tevékenység, növekedési szakasz… Mindent a kamara sem tudhat – de azt igen, hogy ki tudja!

Az ötlettől a megvalósításig