Komlói Ipari Park

Az Ipari Park 1999-ben jött létre az egykori altáró közelében fekvő iparterületen. Első „lakói” a Mecseki Szénbányák segédüzemeiből privatizált vállalkozások voltak, akik mellé azóta tucatnyi újabb cég csatlakozott.

A Park barnamezős beruházásként 25 hektáros területen jött létre. Ennek mintegy kétharmadát beépítették már az ide költöző cégek, de több mint hat hektár szabad telek jelenleg is várja a befektetőket. A szükséges infrastruktúra teljes mértékben kiépült: a villamos áramot saját transzformátor-állomás biztosítja, elérhető a gáz-, víz- és szennyvízhálózat és lefektették a korszerű kommunikációs hálózat kábeleit is. Működik a közvilágítás és kiépült a belső úthálózat is, valamint nagyon közel van a komlói vasútállomás és a Mecsekjánosi felé vezető közút.

Jelenleg közel kéttucat különféle profilú vállalkozás működik az Ipari Parkban, helyi és környékbeli lakosok sokaságának biztosítva munkát és megélhetést. A Park minden olyan tevékenységet befogad, amely nem mond ellent a város rendezési tervének és a hatályos jogszabályoknak, így szinte minden cég élhet az általa nyújtott előnyökkel.

Komló város a potenciális partnereknek a telephelyváltás során felmerülő összes, így műszaki, jogi, pénzügyi, környezetvédelmi, minőségbiztosítási problémák megoldásában egyaránt szaktanácsadással állnak rendelkezésére.