A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamara ingyenes pályaorientációt és továbbtanulást támogató szolgáltatásokat kínál az iskolák, a diákok, szüleik, osztályfőnökeik és az érintett munkatársak számára.

Szolgáltatások a 2017/2018-as tanév első félévében

  1. A végzős évfolyamos diákok szülei és pedagógusai számára a továbbtanulási szülői értekezleteken előadás tartása az oktatási és a szakképzési rendszerről, a lehetőségekről, a munkaerőpiaci igényekről, az elhelyezkedési esélyekről, akár meghívott, sikeres vállalkozások vezetőivel és munkatársaival együtt.
  2. A diákok és pedagógusaik számára pályaorientációs osztályfőnöki órák tartása.
  3. A diákok számára önismereti osztályfőnöki órák szervezése és tartása.
  4. A diákok számára az érdeklődési köreiknek megfelelő üzem-, képzőhely és tanműhely látogatások szervezése „Nyitott kapuk” elnevezéssel.
  5. Szakmaismereti versenyek szervezése és lebonyolítása.
  6. Igény esetén egyéni tájékoztatás, tanácsadás az érdeklődők számára.

A kamara sokszínű pályaorientációs tevékenységéről néhány példa (a linkre kattintva a rendezvény videó beszámolóját tekinthetik meg):

Szakmai rendezvények

Szakmaismereti versenyek, előadás sorozatok

A kamara várja az iskolák, a diákok, a szüleik, az osztályfőnökök és az érintett további munkatársak jelentkezését, érdeklődését az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatban.

További információ:

Purger Valéria
pályaorientációs tanácsadó
Tel.: +36205301503
E-mail: