A minőségi duális iskolai rendszerű szakképzés segítése, valamint a mesterképzések szervezése kiemelt közjogi feladatunk.

A 2020. szeptember 1. előtt indult szakképzések a régi szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény szerint zajlanak.

Tehát az eddig megkötött tanulószerződések és együttműködési megállapodások kifutó jelleggel érvényesek, rájuk az ezen az oldalon található információk vonatkoznak.

Tanulók gyakorlati oktatása

A kamara feladata a tanulószerződések megkötésének elősegítése. Amennyiben a megfelelő biztosított és így köthető tanulószerződés, a tanulók gyakorlati képzése a szakközépiskola 9. évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg. Szakközépiskolai tanulók a gyakorlati képzőhelyekkel megkötött tanulószerződéssel, szakgimnáziumi tanulók vagy tanulószerződéssel, vagy a képzőhelyek és az iskolák között létrejött együttműködési megállapodás alapján töltik gyakorlati képzésüket a képzőhelyeken.

Gyakorlati Oktatók Képzése ​

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Mesterképzés

A mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget, a szakma legmagasabb szintű rangját jelenti. Ez a kitüntető cím napjainkban a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül a modern korhoz való alkalmazkodást az új berendezések, alapanyagok, technológiák ismeretét is jelenti.

Szeretné szakmája legmagasabb szintű végzettségét megszerezni, munkáját az eddigieknél is hatékonyabban ellátni? Esetleg úgy érzi, hogy újabb ismeretekre van szüksége? A döntés az Ön kezében van! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mestervizsga Központja, folyamatosan fogadja a mestervizsgára jelentkezőket, szervezi a mestertanfolyamokat.

Szakképzési pályázatok

Feladatunk a képzőhelyek felkészültségének folyamatos ellenőrzése, valamint szakemberek delegálása a különböző szakmai vizsgákra, ahol a tanulók számot adnak tanulmányi előmenetelükről.

Ezért várjuk azon szakemberek pályázatát, akik szabadidejükkel és tudásukkal segíteni szeretnék a minőségi szakember utánpótlást.

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
Erre azért van szükség, hogy pontosabb választ adhassunk Önnek.
Kérdése továbbításra kerül az érintett munkatársunkhoz, aki 24 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot.