Egy év alatt megduplázta az árbevételt

Mondhatni, hogy egyenes volt az út Katics Ákos, az energetikai szektorban szolgáltatást végző, pécsi székhelyű Hungaro Energy Kft. ügyvezetője előtt, amikor elfoglalta a családi vállalkozásban a vezetői széket. A fiatalember már egyetemistaként is a cégben dolgozott, ám több évtizedes vezetői tapasztalatokkal bíró édesapja fokozatosan adta át neki az irányítást, egyre nagyobb és nagyobb teret engedve a döntésekben. A földgáz- és villamosenergia-értékesítéssel, a kapcsolódó karbantartási tevékenységgel és energetikai tanácsadással, a berendezések fogyasztásának optimalizálásával foglalkozó vállalkozás ügyvezetője nem okozott csalódást: tavaly sikerült megdupláznia az egy évvel korábbi árbevételt, így a végösszeg év végén 4,3 milliárd Ft volt.

Bővebben…

„Számunkra az a legfontosabb, hogy megbízható informatikai partnerek legyünk”

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a W5labs IT-fejlesztő cég tulajdonos-ügyvezetője, Csepregi Zoltán, mint azt, hogy a pécsi cég Európa egyik vezető ügynökségévé váljék. A tudatos cégépítés és tervezés, a szigorú belső rendszerek és folyamatok kidolgozása, a magas képzettségű munkaerő megtalálása és a működési alapelvek megfogalmazása mind a siker felé viszi a 30 fős vállalkozást. Az utóbbi hónapokban begyűjtött elismerések is azt vetítik előre, hogy hallunk még az ambiciózus fiatalemberről és csapatáról.

Bővebben…

„Küldetésünk, hogy mindenki hozzájuthasson a tiszta vízhez”

A Föld és a környezet szennyezettségének függvényében egyre nagyobb értéket képvisel a tiszta víz, amelynek előállításhoz korszerű víztechnológiai módszerekre van szükség. A káros anyagok kiszűrésére sokszor már nem elég egy egyszerű vízszűrő vagy egy boltban kapható berendezés, egyedi megoldást kell találni. Ebben segíti elsősorban a vízműveket, üzemeket, cégeket a hosszúhetényi Amnis Víztechnológia Kft., amely februárban megkapta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranya Megyei Környezetvédelmi Díját. A vállalkozást vezető dr. Révész Károly egyetemi kutatói munkáját cserélte fel a vállalkozói léttel.

Bővebben…

Török Gergő

„Nem szeretünk olyan dolgokat csinálni, ami szerintünk középszerű”

Fiatalos lendület, kreatív ötletek, jó csapat, a legjobb választás – ez csak néhány vélemény, amellyel a pécsi Marketing Soul Kft. munkáját illetik ügyfeleik. A grafikai tervezés – komplex marketing kivitelezés – webes fejlesztés tengelyen működő vállalkozás neve akár a DesingPécs kapcsán is ismerősen csenghet, hiszen mára társszervezőjévé vált a rendezvénynek. Török Gergő Zoltán és üzlettársa, Szalona Szandra rendezik minden évben az egyedi showelemeket is felvonultató DesignPécs megnyitót, idén például valódi tortát viseltek a fejükön az egyedi ruhákat bemutató modellek egy izgalmas HairShow keretein belül. De a Marketing Soul indította el a baranyai dizájnereket, alkotókat tömörítő Tüke Online Piacot is. Számos oldala van a cég tevékenységének, ezért is adódik a kérdés: miként pozícionálható a Marketing Soul?

Bővebben…

Tervszerű működés, a piac ismerete, elkötelezett munkatársak

Túlzás nélkül állítható, hogy mindent tudnak a Volkswagenekről a pécsi AutóCity Zrt.-nél, hiszen márkakereskedésként és -szervizként ez magától értetődik az ott dolgozók számára. Ugyanilyen önmaguk felé támasztott magas igénnyel képviselik 2011-től az Audi, ettől az évtől pedig a Skoda, illetve a Lada márkát, és hogy több mint két évtizede a régió meghatározó márkakereskedőjeként tartják számon a vállalkozást, abban Liszácz Mihály vezérigazgatónak nem kis szerepe van. Szerző: Kiss Tünde

Bővebben…