Megismerték a világban a fekedi stifoldert

A fine dining élelmiszerek Oscar-díján 3 kimagasló díjat nyert idén egy baranyai családi manufaktúra, a Fekedi Stifolder. A Great Taste Awards 2019 eredményhirdetésén Londonban a szalámik kategóriájában három csillagos minősítést kapott a 100% szürkemarhából készített Fekedi Busó Stifolder csípős változata, a vállalkozás másik két szalámija pedig két csillagot. A három csillag a legmagasabb elismerést jelenti, amit 2 spanyol chorizo és 1 angol szalámi mellett egyedül a magyar stifolder érdemelt ki. Ezzel a Fekedi Stifolder lett a világ legjobb és legeredményesebb szalámigyártója 2019-ben. Pedig a vállalkozás az elején nem is stifolderkészítésbe akart kezdeni.

Bővebben…

„Az a filozófiánk, hogy mindig többet adjunk, mint amit elvárnak”

Ha az ember egy 200 fős céget akar, akkor 20 főnél már úgy kell kinéznie annak a cégnek, hogy akár 200 fővel is működőképes legyen – foglalja össze röviden cégépítési stratégiáját Teszárik Zoltán, a komlói székhelyű Anderson Group Hungary Kft. ügyvezetője, aki igen tudatosan gondolkodik vállalkozása irányításáról, jövőjéről. A korábban az egyik legnagyobb magyar vállalatnál támogatási vezetőként dolgozó üzletember a teljes értékesítési folyamat lebonyolítását, széles körű irodai adminisztrációs és ügyfélszolgálati tevékenységet nyújtó cégét Komlón működteti, de közeli tervei között szerepel a pécsi iroda megnyitása is. A jelenlegi 24 főt foglalkoztató vállalkozást öt éven belül 500 fős cégként látja.

Bővebben…

Innováció, naperőművek, barátságos környezet, támogató közeg

30 éve vezetni egy vállalkozást önmagában siker. De úgy irányítani egy több mint 2 milliárd forint éves árbevételű, 60 főt foglalkoztató cégcsoportot, hogy az folyamatosan fejlődjön, az elismerésre méltó teljesítmény. Idén ünnepli 30 éves évfordulóját az erősáramú, főleg villamos projektekkel, kereskedelemmel és mérnöki munkával, illetve reklámfelületek értékesítésével, egyedi reklámtárgyak készítésével foglalkozó pécsi székhelyű cégcsoport, így annak zászlóshajója a Techniq 2000 Kft., amely az utóbbi években a villamos szakterületen végzett klasszikus munkái mellett egyre nagyobb figyelmet fordít a K+F tevékenységre. Nagy László tulajdonos-ügyvezető beszélgetésünk alatt mindvégig a csapat jelentőségét hangsúlyozza, a vállalkozás sikerét ugyanis elsősorban a munkatársainak tulajdonítja.

Bővebben…

Mesterséges intelligencia a tetőcserépgyártásban

Világszínvonalú, a 21. század technikáját alkalmazó fejlesztésbe kezdett két baranyai vállalkozás: a Közép-Európában élenjáró technikai, technológiai színvonalon beton tetőcserepet gyártó bólyi székhelyű Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. megbízásából olyan vizuális ellenőrző rendszert fejleszt a hardver- és szoftverfejlesztő, egyedi megoldásokat nyújtó pécsi RG Net Kft., amely a gyártás különböző fázisaiban képes kiszűrni a hibás cserepeket. A hazánkban úttörőnek mondható konstrukcióban a mesterséges intelligencia is szerepet kap és az innovációs folyamat már az ipar4.0 szellemében zajlik. A két cég egymásra találásban jelentős szerepe volt a kamara főtitkárának.

Bővebben…

„A koncepciónk az volt, hogy olyan vállalkozást hozzunk létre, ami úgy működik, mint egy bevásárlóközpont”

Könyvelés és bérszámfejtés – ezzel a két tevékenységgel kezdődött 15 évvel ezelőtt az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. működése, de a tulajdonos-ügyvezető Csongár Gábor számára hamar világossá vált: sokkal jobbak az esélyeik a piacon, ha komplex szolgáltatást nyújtanak. Így kapott egyre nagyobb teret a pályázatírás, a projektmenedzsment, az adótanácsadás és a munkaügyi problémák kezelése. Sikerük egyik titka, hogy mindig tudtak válaszolni a kihívásokra, vagy éppen elébe menni a változásoknak.

Bővebben…

Egy év alatt megduplázta az árbevételt

Mondhatni, hogy egyenes volt az út Katics Ákos, az energetikai szektorban szolgáltatást végző, pécsi székhelyű Hungaro Energy Kft. ügyvezetője előtt, amikor elfoglalta a családi vállalkozásban a vezetői széket. A fiatalember már egyetemistaként is a cégben dolgozott, ám több évtizedes vezetői tapasztalatokkal bíró édesapja fokozatosan adta át neki az irányítást, egyre nagyobb és nagyobb teret engedve a döntésekben. A földgáz- és villamosenergia-értékesítéssel, a kapcsolódó karbantartási tevékenységgel és energetikai tanácsadással, a berendezések fogyasztásának optimalizálásával foglalkozó vállalkozás ügyvezetője nem okozott csalódást: tavaly sikerült megdupláznia az egy évvel korábbi árbevételt, így a végösszeg év végén 4,3 milliárd Ft volt.

Bővebben…

„Számunkra az a legfontosabb, hogy megbízható informatikai partnerek legyünk”

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a W5labs IT-fejlesztő cég tulajdonos-ügyvezetője, Csepregi Zoltán, mint azt, hogy a pécsi cég Európa egyik vezető ügynökségévé váljék. A tudatos cégépítés és tervezés, a szigorú belső rendszerek és folyamatok kidolgozása, a magas képzettségű munkaerő megtalálása és a működési alapelvek megfogalmazása mind a siker felé viszi a 30 fős vállalkozást. Az utóbbi hónapokban begyűjtött elismerések is azt vetítik előre, hogy hallunk még az ambiciózus fiatalemberről és csapatáról.

Bővebben…

„Küldetésünk, hogy mindenki hozzájuthasson a tiszta vízhez”

A Föld és a környezet szennyezettségének függvényében egyre nagyobb értéket képvisel a tiszta víz, amelynek előállításhoz korszerű víztechnológiai módszerekre van szükség. A káros anyagok kiszűrésére sokszor már nem elég egy egyszerű vízszűrő vagy egy boltban kapható berendezés, egyedi megoldást kell találni. Ebben segíti elsősorban a vízműveket, üzemeket, cégeket a hosszúhetényi Amnis Víztechnológia Kft., amely februárban megkapta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranya Megyei Környezetvédelmi Díját. A vállalkozást vezető dr. Révész Károly egyetemi kutatói munkáját cserélte fel a vállalkozói léttel.

Bővebben…

Török Gergő

„Nem szeretünk olyan dolgokat csinálni, ami szerintünk középszerű”

Fiatalos lendület, kreatív ötletek, jó csapat, a legjobb választás – ez csak néhány vélemény, amellyel a pécsi Marketing Soul Kft. munkáját illetik ügyfeleik. A grafikai tervezés – komplex marketing kivitelezés – webes fejlesztés tengelyen működő vállalkozás neve akár a DesingPécs kapcsán is ismerősen csenghet, hiszen mára társszervezőjévé vált a rendezvénynek. Török Gergő Zoltán és üzlettársa, Szalona Szandra rendezik minden évben az egyedi showelemeket is felvonultató DesignPécs megnyitót, idén például valódi tortát viseltek a fejükön az egyedi ruhákat bemutató modellek egy izgalmas HairShow keretein belül. De a Marketing Soul indította el a baranyai dizájnereket, alkotókat tömörítő Tüke Online Piacot is. Számos oldala van a cég tevékenységének, ezért is adódik a kérdés: miként pozícionálható a Marketing Soul?

Bővebben…

Tervszerű működés, a piac ismerete, elkötelezett munkatársak

Túlzás nélkül állítható, hogy mindent tudnak a Volkswagenekről a pécsi AutóCity Zrt.-nél, hiszen márkakereskedésként és -szervizként ez magától értetődik az ott dolgozók számára. Ugyanilyen önmaguk felé támasztott magas igénnyel képviselik 2011-től az Audi, ettől az évtől pedig a Skoda, illetve a Lada márkát, és hogy több mint két évtizede a régió meghatározó márkakereskedőjeként tartják számon a vállalkozást, abban Liszácz Mihály vezérigazgatónak nem kis szerepe van. Szerző: Kiss Tünde

Bővebben…