X2.0 – pályázat mélytechnológiai startupok számára big data és MI területen

Az X2.0 projekt 5 hónapos deeptech programja a startupok igényeihez igazítja szolgáltatásait, biztosítva a növekedést, a méretnövelést, a hosszú távú hatást és a határokon átnyúló kapcsolatokat. Minden kiválasztott startupot kockázati tőke- és innovációs szakértők vizsgálnak meg, és az ő meglátásaik alapján hitelesített iparági szakértőket és szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Bővebben…

EENergy – 10 000 EUR támogatás KKV-knak energiahatékonysági fejlesztésekre

Az EENergy projekt 2 év alatt 9 millió eurós költségkeretből nyújt támogatást, több mint 900 KKV-nak Európa-szerte, hogy olyan tevékenységeket, beszerzéseket ill. fejlesztéseket hajtsanak végre, melyek legalább 5%-kal csökkentik az összes energiaköltségüket.

Bővebben…

Mit hozhat a jövő? – avagy a fenntarthatóság az építőiparban

Építőipari Technológiai KlaszterA kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK) januári első ülésén az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolatáról szóló előadást hallgathattak meg a résztvevők, Hoffmann Tamástól a Holcim Magyarország Kft. ügyvezetőjétől, a Magyar Cement-, Beton – és Mészipari Szövetség elnökétől, a kamara alelnökétől.

Bővebben…

Európai Innovációs Tanács – így néz ki a 2024-es munkaprogram

A január 15-én tartott egész napos online infonap keretében ismerhették meg az érdeklődők az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2024-es munkaprogramját, az EIC Pathfinder, Transition, és Accelerator pályázat keretösszegeit, fókuszterületeit, és persze a pályázati feltételeket. Rövid összefoglaló következik.

Bővebben…

Az EPO új díjkedvezményeket vezet be a mikroszervezetek támogatása érdekében

A 2024. április 1-jével hatályba lépő döntéssel egy speciális, a mikroszervezetek számára nyújtandó díjkedvezmény kerül bevezetésre, amelyet az EPO a kisszervezetek (small entities) – kkv-k, magánszemélyek, a nonprofit szervezetek, egyetemek és közkutatási intézmények – számára már korábban is rendelkezésre álló kedvezményeken felül kíván nyújtani.

Bővebben…

AI-BOOST “Large AI Grand Challenge” – pályázati felhívás

Vállalkozása európai startup vagy kkv, amely generatív mesterséges intelligenciát fejleszt és azzal dolgozik? Szaktudással rendelkezik nagyméretű nyelvi modellek építésében? És ismeri a szuperszámítógépek képességeit? A LARGE AI GRAND CHALLENGE pontosan az Ön vállalkozásának szól!

Bővebben…

EIC Accelerator – innovációs pályázat

Vállalkozása olyan TRL5-8 szintű, nemzetközi szinten versenyképes innovációval rendelkezik, amely nagy hatással bírhat az érintett piacszegmensekre vagy akár piacteremtő is lehet? Elkötelezett a terjeszkedés iránt és gyors növekedést képesek felmutatni? Az EIC Accelerator pont  az ilyen vállalkozásokat támogatja!

Bővebben…