Virtuális üzletember találkozók a koronavírus időszakában

Enterprise Europe NetworkNem állt le az üzletember találkozók szervezése a koronavírus időszakában sem, csak – ahogy sok minden más is – a virtuális világba költözött egy időre.

Érdekes tapasztalatot is hozott a kényszermegoldás. Korábban sokszor előfordult, hogy a cégvezetők a hosszú utazást igénylő találkozókra sales-es és marketinges kollégáikat delegálták. Most az online térbeli megbeszéléseken mind a cégvezetők, mind kollégáik, vagy akár tolmácsaik is jelen lehetnek úgy, hogy közben nem veszítenek időt az utazással. Természetesen ez a megoldás a kiállítások hangulatát nem pótolja, de az üzleti kapcsolatok kialakítását segíti. A májusi tapasztalatokról a júniusi Dél-Dunántúli Gazdaság kamarai magazinban írunk majd.

Bővebben…

Az Európai Kamarák Szövetsége kiáll a kis-, és középvállalkozásokért

Az EUROCHAMBRES (ECH) elnöke, Christoph Leitl nyilatkozatot juttatott el az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökeihez április 16-án, amelyben javaslatokat tesz az EU állam- és kormányfők április 23-i ülésére, melynek témája Európa Újjáépítési Terve lesz. A nyilatkozat alapjául szolgáló április 14-i ECH elnökségi ülésen az alábbiakban foglalták össze az európai KKV szektor legfontosabb aggályait.   

Bővebben…

Az Európai Bizottság koronavírus-járvány elleni válaszintézkedései

Az Európai Bizottság összehangolja a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos uniós szintű közös válaszlépéseket. Határozott intézkedéseket hoz az egészségügyi ellátórendszerek megerősítésére és a járvány társadalmi-gazdasági hatásainak enyhítésére EU-szerte. Minden rendelkezésükre álló eszközt bevetnek azért, hogy segítsék a tagállamoknak összehangolni válaszintézkedéseiket.

Bővebben…

Európai platform a koronavírus legyőzésére – online b2b

Az Enterprise Europe Network belga irodái és a Flanders’ Care létrehozott egy platformot “Care & Industry against CORONA”, azaz az egészségügyi ellátás és az ipar együttesen a koronavírus ellen címmel.
A digitális platform március végétől decemberig várja az érdeklődő vállalkozásokat, akik a témában online üzleti és együttműködést célzó tárgyalásokat bonyolíthatnak le.

Bővebben…