Tájékoztatás az ágazati bértámogatás változásairól

A 73. számú Magyar Közlönyben megjelent, hogy 2021.05.01-től változott az ágazati bértámogatásban és az adókedvezményben részesülők köre. Emellett fontos kiemelni, hogy amennyiben a továbbiakban nem tart a vállalkozás igényt a támogatás folyósítására, abban az esetben 2021.05.05-ig jelezniük kell a Kormányhivatal felé ezt a szándékukat a Hosszabbítás elutasítása című dokumentum benyújtásával.

Bővebben…

Fenntarthatósági pályázati program – akár 4,5 millió Ft támogatás nemzetközi rendezvényen, kiállításon való megjelenéshez

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai vállalkozások piacra jutásának előmozdítása céljából 205 millió forintos keretösszegű pályázati felhívást tett közzé.

Bővebben…

Lengyel szakmai befektetővel a fejlődhet tovább a szigetvári Iron-Tech Zrt.

A lengyel központú, Közép-Kelet európai Luma Automation csoport vásárolta meg a precíziós fémmegmunkálás és autóipari alkatrészgyártás egyik vezető szereplőjeként ismert, szigetvári Iron-Tech Zrt.-t. A Luma Automation további beruházásokat és bővítést tervez a szigetvári cégnél és újabb növekedési lehetőségeket keres számára a régióban.

Bővebben…

Az éttermek teraszainak újranyitási szabályai

Amennyiben a beadott oltások száma meghaladja a 3,5 milliót nyithatnak a teraszok.

Megjelent a szabályozás a Magyar Közlönyben (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása), mely  elindítja a vendéglátó egységek fokozott nyitását.

Az éttermeknek/vendéglátó egységeknek a következő szabályokat kell figyelembe venniük:

  • A vendéglátó üzletek kerthelyiségei és teraszai fogadhatnak vendégeket reggel 5 és este fél 10 között.
  • A kültéri egységekben nem kell a vendégeknek maszkot viselniük, viszont zárt térben (pl.: rendeléskor) kötelező számukra is a maszk viselése (kivéve azoknak, akiknek a rendelet szerint korábban az utcán sem kellett).
  • A személyzet számára kötelező a maszk viselése
  • A szabályok betartatásáért a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve vezetője a felelős.
  • A vendéglátó egységek zárt terében az elviteles ételek kiadása és a mellékhelyiség használata kivételével csak a személyzet tartózkodhat.
  • Munkahelyi étkezdék, büfék, szálláshelyek éttermei, oktatási/egészségügyi intézmények menzái/büféi esetében zárt térben is történhet a kiszolgálás és a fogyasztás, amennyiben ott csak az adott intézmény munkavállalói/szállóvendégei/tanulói kerülnek kiszolgálásra.

     

    Bővebben: 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelete