Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinárium | Állapotfelügyelet a robotizált üzemcsarnokokban | DIH² MOOC

2023. április 21. @ 12:00 - 12:45

Csatlakozzon ehhez az angol nyelvű webináriumhoz, ahol a robotika jövőjének alakításába merülünk el gondosan kiválasztott szakértők vezetésével! A 45 perces eseményt Giuseppe Fragapane vezeti, aki megosztja a legfontosabb tudnivalókat a “‘Condition Monitoring in Robotized Shop Floors'” témában. A  DIH² MOOC eseményén való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Az állapotfigyelés az a folyamat, amelynek során (1) bizonyos berendezésparamétereket mérünk, (2) azonosítjuk a jelentős változások jeleit, amelyek közelgő meghibásodásra utalhatnak, és (3) intézkedéseket tervezünk az ezekre való reagáláshoz. Ez a kurzus az üzemi környezetben történő állapotfigyelés és karbantartás ipari megoldásait, stratégiáit és módszereit ismerteti. A terület legújabb kutatásaira épül.

 

Miről lesz szó?

A téma az állapotfigyelés bevezetésével kezdődik. Az állapotfigyelés fő célja és koncepciója kerül bemutatásra és megvitatásra a téma keretbe foglalása érdekében. Bemutatásra kerülnek az ipari megoldások, és ismertetésre kerülnek azok előnyei és hátrányai. Az Ipar 4.0 és a digitalizáció új stratégiákat és módszereket tesz lehetővé az állapotfigyeléshez. A tanfolyam bemutatja az adatkezelési szempontokat, és ismerteti a karbantartási stratégiákat és módszereket. A cél, hogy támogassa a vállalatokat, a gyakorlati szakembereket, a mérnököket és az úttörő szakembereket az állapotfigyelési és karbantartási megoldások alkalmazásában az üzemi eszközök teljesítményének javítása érdekében.

REGISZTRÁCIÓ

A DIH²-ről:

A DIH² hisz a robotika erejében, amely átalakíthatja a kis- és középvállalkozások gyártási folyamatait, és az Európai Unió egész területén előmozdíthatja a gazdasági növekedést.

Feladata az, hogy elősegítse azokat a kapcsolatokat, amelyek lehetővé teszik az agilis termelést a gyárakban, ahol a sebesség és a sokoldalúság elengedhetetlen a vevői igények kielégítéséhez.

 

Az ISDI Accelerator-ről:

Az ISDI Accelerator 2014-ben született azzal a céllal, hogy a felébressze az ISDI hallgatóinak vállalkozói érdeklődését, valamint fellendítse és professzionalizálja az európai startup-piacot. Első gyorsító programja, az IMPACT mérföldkövet jelentett a kontinensen, köszönhetően az állami szervek, vállalatok, oktatási intézmények, befektetők és természetesen a startupok együttműködésének. Azóta több tucat inkubációs és akcelerációs programot fejlesztett ki, több száz startupot hozott létre, képzett ki és gyorsított fel, és több ezer vállalat jelentkezett a programjaira. Az ISDI Accelerator az európai és globális rangsorok élén szerepel, mint Európa egyik legfontosabb gyorsítója, 2019-ben pedig IMPACT Connected Car programját az Európai Bizottság a 2019-es év legjobb startup-gyorsító projektjének választotta.

Details

Date:
2023. április 21.
Time:
12:00 - 12:45
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Online