Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Villany-ász szakmaismereti verseny

2019. február 04. - 2019. március 29.

Idén harmadszorra kerül megrendezésre a Villany-ász szakmaismereti versenyt a 6., 7. és 8. osztályos tanulók között. A verseny célja az elektronikai/elektrotechnikai szakterület és a szakterülethez tartozó hiányszakmák megismertetése.A háromfordulós Villany-ász verseny lehetőséget ad az elektronikai/elektrotechnikai szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk. Egy általános iskolából maximum két csapat jelentkezését tudjuk elfogadni.

ELSŐ FORDULÓ 2019. február 4. és február 14. között

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése a feladat. Ez egyben a versenyre jelentkezés is. A kérdőív, valamint az adatlap a www.palyavalasztasbaranya.hu weboldalon érhető el 2019. február 4-től a pályaválasztási vetélkedők menüpont alatt. Az 1. forduló és a jelentkezés 2019. február 14-én 23.59-kor zárul, csak az eddig beérkező űrlapokat tudjuk elfogadni.

Eredményhirdetés 2019. február 15-én.

Azok a csapatok jutnak tovább, melyek legalább 85%-os eredményt érnek el.

Minden csapat csak egyszer töltheti ki a totót. Ha többször tölti ki, akkor abban az esetben az

elsőt tekintjük elfogadottnak!

MÁSODIK FORDULÓ – 2019. február 18. és március 5. között

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban 2019. február 18. és március 5. között előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak az villamosiparhoz és az elektronikához kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, megtekinthetik a kész termékeket.

Az üzemlátogatásról egy megadott szempontsor alapján prezentációt kell készíteni. A prezentáció leadási határideje március 14. A zsűri döntését 2019. március 19-én tesszük közzé. Idén 1-3 perces kisfilmet is lehet készíteni plusz pontokért! A film készítési szempontokat, javaslatokat, tippeket és a prezentációhoz szükséges szempontsorokat az üzemlátogatás előtt megkapja a csapat.

DÖNTŐ – 2019. március 29.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2019. március 29-én Pécsett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában tartandó döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni. A döntőn a II. fordulón beadott prezentációt 5 percben elő is kell adnia a csapatnak.

A döntőbe jutott csapatok és segítő tanáraik a versenyt támogató cégektől értékes ajándékokat kapnak! Emellett a 10 csapat a győri Technics Playground robotika oktatóközpont megtekintésével egybekötött jutalom kiránduláson vehet részt!

Villany – Ász plakát

Részletek

Kezdés:
2019. február 04.
Vége:
2019. március 29.
Honlap:
http://palyavalasztasbaranya.hu/szakmai-versenyek/villany-asz-ii

Helyszín

Pécsi Kereskedelmi Központ
Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+3672507100
Honlap:
www.kereskedelmikozpont.hu