 
 Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra (KKI), mivel nagy a hozzáadott értékük a kulturális és kreatív turizmushoz. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is kiemelt figyelmet fordít a baranyai kreatív turizmusra. A kamara „Cult-CreaTE – Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe” programjának elsődleges célja ennek fejlesztése Pécsett. A projekt bemutatkozó rendezvényén a kamara mellett a Pécsi Tudományegyetem jelenik meg és ismerteti új kiadványát az 50 étel a nagyvilágból című szakácskönyvet.
Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra (KKI), mivel nagy a hozzáadott értékük a kulturális és kreatív turizmushoz. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is kiemelt figyelmet fordít a baranyai kreatív turizmusra. A kamara „Cult-CreaTE – Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe” programjának elsődleges célja ennek fejlesztése Pécsett. A projekt bemutatkozó rendezvényén a kamara mellett a Pécsi Tudományegyetem jelenik meg és ismerteti új kiadványát az 50 étel a nagyvilágból című szakácskönyvet.
Program:
| 14.00 – 14.05 | Rabb Szabolcs, PBKIK Főtitkár, Köszöntő | 
| 14.05 – 14.25 | Dr. Tarrósy István – PTE Nemzetközi Szakácskönyvének bemutatója a szakmának | 
| 14.25 – 14.45 | Berta Anikó – Szakácskönyv ötlete, létrejötte, megvalósítása | 
| 14.45 – 15.05 | Lokody Ákos – Szakácskönyv gasztronómiai háttere, régió, Pécs, saját élmények | 
| 15.05 – 15.25 | Teszlák Péter és Török Ágnes – borbemutató, a könyvvel kapcsolatos ajánlók története | 
| 15.25 – 15.35 | Vámhidy Bianka – Cult-CreaTe projekt bemutatása | 
| 15.35 – 15.45 | Kérdések | 
| 15.45 – 16.15 | Networking – Kávészünet | 
Időpont: 2019. május 22.
Helyszín: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (7625, Pécs, Majorossy I. utca 36. Kis Zsolnay terem)
Online regisztráció a rendezvényre.
