Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A DIVAT MŰVÉSZET – ALKOSS MARADANDÓT!

2020. június 27. @ 09:30 - 16:00

A Nemzeti Divatliga szervezésében valósul meg Pécsett a maga nemében úttörőnek számító tervezői pályázat a Janus Pannonius Múzeum, a Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

 

A művészet és az általa képviselt értékek örökérvényűek, ezekben a bizonytalan időkben ismét itt az alkalom, hogy a hazai divat is ehhez az értékállósághoz nyúljon inspirációért egy olyan projekt létrehívásával, ami minden ember hétköznapi életének részévé teheti művészeti örökségünk egy darabját.

A Nemzeti Divatliga pályázatot hirdet hazai tervezők számára a művészet és a divat örök elválaszthatatlanságának nevében, az értékközvetítő divat és kulturális örökségünk támogatásának szellemében.

A pályázat célja egy olyan megvalósítható divattermék létrehozása lesz, amelyet a Janus Pannonius Múzeum egyik művészeti tárlata inspirált. A kiválasztott termék a fenntartható divat szellemiségében legyártásra kerül és elérhetővé válik a múzeum látogatói, illetve a művészeteket és a divatot kedvelő és támogatni vágyó nagyközönség számára a helyi Design Shopokban és webáruházon keresztül.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara CultCreaTE nemzetközi projektje szintén annak érdekében fejti ki tevékenységét, hogy az ilyen jellegű kreatív ipari termékek kellően hasznosuljanak a turizmus szektorban oly módon, hogy a helyi vállalkozók bevonásával mindenki számára hozzáadott értéket képviseljenek. A projekt gondoskodik arról is, hogy a műalkotások új piaci termékekben történő „felhasználása” során ne sérüljenek az eredeti alkotásokhoz fűződő szellemi tulajdonjogok sem, ennek érdekében egy részletes útmutatót állítanak össze a felhasználók számára.

A projekt most lehetőséget biztosít a pályázat iránt érdeklődő alkotók számára, hogy részt vegyenek egy zártkörű tárlatvezetésen, melynek során megismerhetik a Janus Pannonius Múzeumban kiállított műalkotásokat, a projektet életre hívó szervezetek képviselőit és szakmabeli alkotókat. Az eseményen megjelent tervezőknek lehetőségük lesz a kezdetektől részt venni a projekt megvalósulásában, és a pályázati művek inspirációjául szolgáló műtárgy(ak) vagy művész kiválasztásában.

PROGRAM: 2020. június 27. szombat 9.30 – 16.000
9:30-10:00 Érkezés
10.00 Kávé, üdítő
10:30 A Csontváry Múzeum /Janus Pannonius u. 11./ megtekintése (45-50 perc, a két helyszínt összekötő séta 10-15 perc)
11:45 A Zsolnay Múzeum megtekintése /Káptalan u. 2./
Fakultatív lehetőségnek kínáljuk a Lantos-kiállítást (Király u. 19., a Zsolnaytól 10-15 perc séta)
13:00 Szünet
14:00–16:00 Networking esemény, inspirációs beszélgetés a látottak alapján /KoHo, Koller u. 5/

RÉSZLETEK:
Bejárások: a kiállítások megtekintésekor nem hagyományos tárlatvezetésben lesz részük:
– a „tárlatvezető” összefüggően elmondja a legfontosabbakat (majd egyesével bemutatja a termeket) – ezután a részvevők tájékozódhatnak, bejárhatják a kiállításokat, inspirációt gyűjthetnek, és természetesen kérdezhetnek a tárlatvezetőtől

Belépőjegy: a Janus Pannonius Múzeum hozzájárulásként elengedi a belépőjegyek árát, a részvétel regisztrációhoz kötött, ami az alábbi linken elérhető: https://forms.gle/sp557BrPyPxg2MPa6

A projektindító eseményre sok szeretettel várnak minden művészetbarát tervezőt és családjaikat.

Az esetleges kérdéseket az e-mailcímre várják.

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/181661433261471/

Részletek

Dátum:
2020. június 27.
Időpont:
09:30 - 16:00
Esemény címkék:
, , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/181661433261471/

Helyszín

Káptalan u. 5.
Pécs, Baranya 7621 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website