Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Adventi koccintás Pécsett

2018. december 08.

A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású országos gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége idén első alkalommal rendezi meg december 8-án az Adventi Borszalont, ahol mintegy 30 pincészet és más kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

Szeretnénk egy olyan hagyományteremtő rendezvényt, amikor az adventi időszak legelején bemutathatjuk a régiónk legjobb borait. Természetesen nem csak a környék, azaz Villány, Szekszárd, Tolna és értelemszerűen Pécs, de nagyon sok más magyar borvidék, például Tokaj, Pannonhalma vagy Badacsony is jelen lesz, sőt külföldi borászatok borait is megkóstolhatják vendégeink – mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője. – A rendezvénynek méltó helyszínt biztosít a pécsi Szent István téren található, nemrég teljesen felújított Littke Palace, ahova több száz borkedvelőt várunk, nem csak borozni, hiszen egyéb helyi termékekkel, sajtokkal, borkekszekkel és más finomságokkal is készülünk.

A borkóstoló egyben borvásár is, hiszen a látogatók a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak vagy rendelhetnek a megkedvelt borokból a társszervező Pannon Borbolt jóvoltából. Akár magáncélra, akár céges ajándékként is jól jön a boros segítség, ráadásul a rendezvényt követő héten a szervezők ingyenesen házhoz is szállítják a kért mennyiséget.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai helyszíni borvásárlás vagy borrendelés esetén ajándékba kapnak egy 2019-es évre szóló Pécsi Borozó magazin előfizetést.

 

A Borszalonon adják át immár második alkalommal a Pannon Borrégió Top5 étterme, pincészete és szálláshelye díjakat is, amelyekről a Pécsi Borozó olvasói és szerkesztősége döntenek az ősz folyamán.

Belépőjegyek 3000 forintos áron kaphatók elővételben a Littke Palace borszaküzletében (munkanapokon 9-15 között), Pécs Info Pontban (Pécs, Széchenyi tér 1.), valamint online a pannonborbolt.hu oldalon.

További információk: pecsiborozo.hu vagy facebook.com/pecsiborozo.

Részletek

Dátum:
2018. december 08.