Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Atipikus munkavégzés a munka- és a magánélet egyensúlyáért”

2019. október 25. @ 09:00 - 12:00

A munkaadóknak szóló atipikus foglalkoztatási workshopon a résztvevők új foglalkoztatási trendek megismerésén és a bennük rejlő lehetőségeken túl az alkalmazásukhoz szükséges szabályozásokról is többet tudhatnak meg, valamint kézhez kapják a “Munkáltatói kézikönyv az atipikus foglalkoztatásról” c. kiadványt és ingyenes munkajogi tanácsadáson is részt vehetnek!

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00082 „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz- Pont létrehozása Pécsett” című projekt keretében megvalósuló rendezvény  azért kerül megrendezésre, mert a munkavállalók részéről egyre gyakrabban jelenik meg igényként, valamely a tipikustól eltérő foglalkoztatási forma, mely a munkáltatók életébe is újdonságokat hoz. Az új foglalkoztatási trendek elterjedéséhez nem csak a munkáltatók nyitott hozzáállása szükséges, de fontos, hogy tisztában legyenek a kapcsolódó munkajogi kötelezettségekkel és szabályozásokkal is.

 

Előadók:

Dr. Porpáczy Ügyvédi iroda – munkáltatói kézikönyv az atipikus foglalkoztatásról

A munkajog területén kiemelkedő tapasztalatokkal bíró Dr. Porpáczy Ügyvédi Iroda szakemberétől hallgathatunk meg egy előadást az atipikus foglalkoztatás munkajogi feltételeiről. A projekt keretében készülő munkajogi kézikönyvből részletesen megismerhetjük az atipikus foglalkoztatási formákat, azok gyakorlati alkalmazását, valamint azt, hogy mely területekre kell különös gondot fordítani az ilyen fajta foglalkoztatás esetében. Az elméleti ismertetés mellett a munkáltatókat érintő legfontosabb területeket is kitérnek majd az előadásban, a kézikönyv pedig minden résztvevő számára elérhető lesz a workshopot követően.

Kis-Márton Adrienn, HR szakember, virtuális asszisztens szakértő

A vállalkozások mely területeken vehetik igénybe egy virtuális asszisztens szolgáltatásait, és milyen segítséget nyújthat a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben az ilyen típusú foglalkoztatás? Az előadásból megtudhatjuk!
Adrienn, az online irodáját 2012-ben nyitotta meg. Majd 2017-ben létrehozta a VAM (Virtuális Asszisztensek Magyarországon – VA szolgáltatást nyújtók) FB csoportot. Adrienn jelenleg is támogat virtuális asszisztensként hazai és nemzetközi vállalkozásokat. Emellett VA szakértő munkája során nagy hangsúlyt fektet a keresleti és a kínálati oldal folyamatos edukálására.

Szabó-Bálint Brigitta, PTE Közgazdaságtudományi Kar, Gazdálkodástudományi Intézet Szervezési és Vezetési Tanszékének tanársegédje

Miért lehet jó megoldás az atipikus foglalkoztatás a munkáltatónak és a munkavállalónak? Az előadásból megtudhatjuk, hogy melyek az új trendek a foglalkoztatásban, milyen újfajta munkavállalói igényekre kell felkészülnie a munkaadóknak. Megismerhetjük, hogy milyen előnyei vannak az új irányzatoknak a munkáltatókra és a munkavállalókra nézve, és milyen veszélyforrásokkal, akadályozó tényezőkkel kell számolnunk?

Bízunk benne, hogy részt tud venni a rendezvényen, ahol az előadásokat követően egy finom ebéddel is várjuk!

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ

Pécsi CSAKPONT

Részletek

Dátum:
2019. október 25.
Időpont:
09:00 - 12:00

Helyszín

Pécsi Család- és KarrierPONT
Váradi Antal utca 7/2.
Pécs, Baranya 7621 Magyarország
+ Google Térkép