Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bajor-magyar online külgazdasági fórum 2020

2020. október 13.

Ingyenes

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium Müncheni Főkonzulátusával  együttműködésben bajor-magyar online külgazdasági fórumot, üzletember találkozót szervez, előzetes tervek szerint 2020. október 13-án. Az időpont azonban még változhat.

A közel Magyarország méretű (70.500 km²) 13 milliós Bajorország hazánk kiemelt külgazdasági partnere. 2019-ben Németország tartományai közül a teljes kereskedelmi áruforgalom tekintetében Bajorország volt a legnagyobb kereskedelmi partnerünk. Hazánkkal kb. 2300 bajor cégnek van kereskedelmi kapcsolata, ebből kb. 250 cég telephellyel is rendelkezik Magyarországon. A bajor cégek hazánkban 50 ezer főt foglalkoztatnak. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok 2019-ben elérték a 14,75 Mrd eurót. A koronavírus-válság kapcsán felértékelődik a kockázatok csökkentésének fontossága, az ellátási láncok diverzifikációja, a vállalatok ellenálló-képességének növelése. Fontos, hogy a válságot követően a bonyolult beszállítói láncok ismét helyreálljanak, az ellátás ne akadozzon, a vállalatok a megemelkedett keresleti igényeket ki tudják szolgálni. A krízis egyben új lehetőség is lehet mind a bajor mind a hazai vállalatoknak új üzleti, szakmai kapcsolatok kialakítására.

 Az esemény fő támogatói bajor oldalról a regionális bajorországi kereskedelmi és iparkamarák, amelyek tagvállalataik körében népszerűsítik az eseményt. További várható együttműködő partner a Wirtschaftbeirat Bayern (WBU) azaz a Bajor Gazdasági Tanács, amely az egyik legnagyobb bajor, gazdasági szereplőket tömörítő szövetség, 1800 taggal.

A B2B találkozókat megnyitó plenáris ülés tervezett előadói: WBU, Magyarország Müncheni Főkonzulátusa, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a KPMG Hungary nemzetközi vezető tanácsadó cég.

Célzott iparágak: Járműipar, Gépipar, Fémipar, Elektronika, Informatika/Informatikai szolgáltatások, Logisztika, Agráripari élelmiszer feldolgozási technológiák.

Az online térben megvalósuló üzletember találkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az érdeklődő cégek számára a virtuális B2B platform eléréséhez a linket rövidesen megküldik.

Amennyiben a rendezvény felkeltette érdeklődését, részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi regisztrációs felület kitöltésén keresztül jelezze legkésőbb 2020. szeptember 7-ig.

Ha hazai és határmenti vállalkozókkal szeretne magyar nyelven tárgyalni, regisztráljon az ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó MAGYAR NYELVEN rendezvényre, mely december 31-ig folyamatos tárgyalási lehetőséget biztosít.

Részletek

Dátum:
2020. október 13.
Összeg:
Ingyenes

Other

Jelentkezési határidő
2020. szeptember 7.

Helyszín

Online