Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Barátság vagy érdek? – Német-magyar kapcsolatok alakulása

2022. június 21. @ 17:00 - 18:00

Pécs és Baranya megye több évszázados múltját tekintve erőteljes sváb gyökerekkel rendelkezik, a német nemzetiség a mai napig hangsúlyozottan jelen van a térségben, amely nemcsak a megye kulturális életét színesíti, de azt tapasztaljuk, hogy a megyében elérhető német nemzetiségi nyelvoktatásnak is köszönhetően – mely az óvodás kortól egészen az egyetemi oktatásig tart – a térség gazdasági életét is meghatározza, az elmúlt években számos német cég telepedett le városunkban.

Az oktatási-kulturális közeg meghatározásáról és az elmúlt évek, de különösen az új német kormány megalakulása óta alakuló gazdasági együttműködésekről és a jelenlegi német-magyar viszonyokról szóló pódiumbeszélgetésen Bauer Bence a Magyar-Német Intézet igazgatója, Szalonna Zoltán Véménd település polgármestere, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tagja és Zalay Buda a Körber Hungária Kft. HR vezetője vesznek részt és osztják meg tapasztalataikat.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2022. 06. 20. (hétfő) 17:00 óra.

Részletek

Dátum:
2022. június 21.
Időpont:
17:00 - 18:00

Helyszín

Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+3672507148