Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Biztonságos és fenntartható vegyszerek, anyagok és termékek – workshop

2021. március 19. @ 09:30 - 13:00

Vegyi anyagokat gyárt? A gyártás során felhasznál vegyi anyagokat? Akkor érdekelni fogja, mire készül a következő 7 évben az EU.

Az Európai Zöld Megállapodás világos jövőképet és célkitűzéseket határoz meg az európai gazdaság és társadalom fenntartható pályára állítása érdekében, különös tekintettel a klímasemlegesség, a körforgásos gazdaság és a szennyezésmentes / mérgezésmentes törekvés felé. Ennek a társadalmi átalakulásnak a kulcsa az áttérés a biztonságos és fenntartható tervezési megközelítésre, hogy a vegyi anyagokat, anyagokat és termékeket úgy tervezzék, állítsák elő és használják fel, hogy ne károsítsák az embereket és a környezetet.

 

A körforgásos gazdaság cselekvési terve menetrendet kínál a tisztább és versenyképesebb Európa megvalósításához, ahol a biztonságos és fenntartható termékek az általánosak, javítva azok tartósságát, újrafelhasználhatóságát, frissíthetőségét és javíthatóságát, valamint kezelve a veszélyes vegyi anyagok jelenlétét. A vegyi anyagok fenntarthatósági stratégiájának célja az eleve biztonságos és fenntartható vegyi anyagok, anyagok és termékek felé történő elmozdulás katalizálása a gyártástól az életciklus végéig, és bejelenti, hogy a Bizottság 2022-ig kidolgozza a biztonságos és fenntartható tervezés kritériumait.

 

Ezen a workshopon a Bizottság célja, hogy:

  • tájékoztassa az érdekelt feleket a biztonságos és fenntartható fejlesztési tervezési kritériumok tervezett lépéseiről.
  • első eszmecserét kezdeményezzen az érdekelt felekkel a biztonságos és fenntartható tervezési koncepcióról.
  • visszajelzést gyűjtsön az érdekelt felektől a bemutatott lépésekről és az első fejlesztésekről.

A részletes program hamarosan elérhető lesz.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

 

További információ kérhető e-mailen:

Részletek

Dátum:
2021. március 19.
Időpont:
09:30 - 13:00
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Online

Other

Jelentkezési határidő
2021.03.16. 12:00 (Brüsszeli idő szerint)