Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

CIMIx 2023 – hogyan építi a filmiparát Ausztria?

január 16. - január 17.

Ingyenes

A CIMIx az első olyan globális filmipari konferencia és nemzetközi üzleti partnerkereső esemény, amely összehozza a filmipari szereplőket, a kreatív gazdaságot, az üzleti életet és az ipart. Arra hivatott, hogy feltárja a filmipar globális üzleti lehetőségeit, Ausztria mint gyártási helyszín előnyeit és az audiovizuális (AV) ipar jövőre való felkészültségét.

A szereplők:

 • ADVANTAGE AUSTRIA, az osztrák nemzetköziesítési és innovációs ügynökség
 • Film and Music Austria
 • az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózata
 • számos kormányzati és nemzetközi filmipari partner

CIMIx – Kreatív iparágak találkozása az iparral 2023 | Az AV kiadás #CIMIx 2023

A január 12-én, csütörtökön és 13-án, pénteken Bécsben személyes formában zajló – nagyrészt német nyelvű – rendezvényt a go-international támogatja, amely az Osztrák Szövetségi Munkaügyi és Gazdasági Minisztérium és az Osztrák Szövetségi Gazdasági Kamara közös kezdeményezése.

Az angol nyelvű 2023 január 16-17-én zajló nemzetközi üzleti tárgyalásokra várják a magyar filmipari vállalkozásokat is. Ehhez online formában (utazási és szállásköltség nélkül) előzetes regisztráció szükséges, mely díjmentesen ezen a linken érhető el: https://cimix2023.b2match.io/signup

Hogyan tud regisztrálni és tárgyalásokat kezdeményezni? https://cimix2023.b2match.io/how-it-works

Mi történik a helyszínen?

A “CIMIx 2023 | az AV-kiadás” különböző programokat kínál, amelyek a film-, televízió- és médiaipar számos aspektusára összpontosítanak. Itt az osztrák és nemzetközi AV-közösség megismerheti az aktuális trendeket, új ismereteket szerezhet, megvitathatja a legmodernebb ötleteket és hálózatot építhet a hasonlóan gondolkodó szakemberekkel.

Miért érdemes részt venni?

A nemzetközi programok a következő témákat érintik:

 • Ausztria új filmipari támogatási modellje, amely 2023. január 1-jén indul.
 • Tartalom a mozi, a VOD és a TV számára
 • AV és hang / zene
 • AV és technológia (animáció, VFX, VR, AI, NFT, Metaverse)
 • AV és kreatív iparágak
 • osztrák filmes helyszínek és szolgáltatások
 • AV goes international – új partnerségek, új lehetőségek

Kinek szól ez a rendezvény?

 • A célközönség az osztrák és nemzetközi AV-iparág vállalkozóiból áll, vevők, eladók, gyártók, jogtulajdonosok, szerzők, véleményformálók, forgalmazók, finanszírozó intézmények, filmes bizottságok, kreatív ipari médiumok, valamint szolgáltatók.
 • Technikai szolgáltatások és új technológiák (virtuális valóság, VFX, animációk stb.) szolgáltatói.
 • Vállalkozók más kreatív ágazatokból (zene, divat, design, szórakoztatás, médiaművészet)

Miért Ausztria?

Ausztria nemzetközileg híres világszínvonalú produkciós házairól, képzett stábjairól és vonzó helyszíneiről, valamint élvonalbeli VFX- és utómunkáiról, létesítményeiről és magas színvonalú infrastruktúrájáról. A produkciók számának ugrásszerű növekedésével az Európa szívében fekvő ország bizonyította, hogy a filmek, sorozatok, dokumentumfilmek és más nem fikciós formátumok forgatásának első számú célpontja.

Ma az osztrák AV-ipar izgalmas fordulóponthoz érkezett. Januárra 2023. január 1-jéig új ösztönzési modell kerül bevezetésre, amely jelentősen megnöveli azAusztria versenyképességét és vonzerejét, mint üzleti partnert a nemzetközi film- és médiaszektor partnereként, és lehetővé teszi a helyi iparágban dolgozók számára, hogy részesüljenek az ágazat hatalmas globális növekedéséből.

A támogatási modell:

Az Ausztriában felmerülő költségek legfeljebb 35 %-áig terjedő, vissza nem térítendő, felső határ nélküli támogatás AV-produkciók esetében, amelyből 5 % a zöld produkciókra vonatkozó bónusz. Ráadásul, Bécs új film- és tévéstúdiója, a “HQ7 Studios” 2023 negyedik negyedévére üzembe helyezik, tovább növeli Ausztria vonzerejét a világ minden tájáról érkező produkciós cégek számára.

Online b2b találkozók 2023. január 16-án és 17-én.

A globális fókusz és a konferencia lehetőségek teszik ezt a rendezvényt egyedülállóvá. Január 16-án, hétfőn és 17-én, kedden azok a résztvevők, akik nem tudnak a bécsi helyszínen személyesen részt venni, lehetőségük lesz egyéni online b2b-találkozókat szervezni. Ezek az üzleti tárgyalások ingyenesek, és az ezen a weboldalon található foglalási eszközön keresztül szervezhetők és videohíváson keresztül zajlanak.

REGISZTRÁCIÓ az üzleti tárgyalásokra

További információk:

Enterprise Europe Network – Kreatívipari szektorcsoport

Részletek

Kezdés:
január 16.
Vége:
január 17.
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://cimix2023.b2match.io/

Helyszín

Bécs, Ausztria