Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Digitális transzformáció, Ipar4.0 – ismerje meg a lehetőségeket

június 17. @ 09:30 - június 18. @ 11:00

Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is, a BME Ipar4.0 Technológiai Központ, és a pécsi Z Elektronika Kft. tolmácsolásában.

A digitális transzformáció már a mindennapjaink része. Ha a magánéletünkben már rendszeresen, lassan rutinosan használjuk, miért ne aknáznánk ki a benne rejlő lehetőségeket vállalkozásunk esetében is? Az Ipar4.0 kapcsán mindenkinek a feldolgozóipar, nagy gyártóüzemek jutnak eszébe. Pedig a technológiai megoldások szinte valamennyi vállalkozás számára hozhatnak előnyöket.

Mindezt most A Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is megismerhetik az érdeklődők.

Az Ipar4.0-hoz és a feldolgozóipar digitális átalakulásához kapcsolódik a teljesen új gyári és hozzáadott értékű struktúrák víziója, amely az “intelligens” informatikai, kommunikációs technológiai robotikai megoldások széleskörű használatán alapul. Az Ipar 4.0 azonban nem csak a technikai újítások összessége. A nagymértékben hálózatba kötött, rugalmas és testreszabható gyártási folyamatok megváltoztatják a munkafolyamatokat és a munka tartalmát. Ez új képesítési követelményeket eredményez a gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakmunkások és mérnökök számára, valamint új képzési profilokat eredményez. Figyelembe kell venni a munka tervezését, a készségfejlesztést és a megelőzést.

Az Erasmus+ Program keretében, a Digital Coach projekt olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek segítik a vállalkozásokat és szervezeteket a digitalizációhoz szükséges készségek és stratégiák fejlesztésében. A cél egy „Digitális edző” (digital coach) feladatprofiljának létrehozása, aki lehet a vállalkozás saját munkatársa, vagy külső szakértő. Ennek elérésére a képzési program is készül a digitális edzők számára.

A vállalkozások aktuális helyzetét a bochumi egyetem ADAPTION nevű értékelő módszertanával mérik fel. A modell összehasonlítja a célt és a tényleges állapotot, így megmutatja az erősségeket és a további fejlesztési igényeket a vállalatok digitális kompetenciáinak tekintetében. Segít a vállalatok kompetencia-fejlesztési programjainak és egyéni jövőbeli stratégiáinak kidolgozásában is. A jövőben a digitális edző támogathatja a vállalkozásokat a digitális üzleti modellek kidolgozásában és megvalósításában.

A két napos workshop keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek az ADAPTION módszertan használatába, valamint meglátogathatják a BME Ipar4.0 Technológiai Központot és a pécsi Z Elektronika Kft. üzemét, ahol már jelen van a jövő.

PROGRAMTERV
2021.06.17. – BME Ipar4.0 Technológiai Központ, Budapest

9:00 – 9:30 regisztráció

9:30 – 10:00 Köszöntő, résztvevők bemutatkozása

10:00 – 10:30 A Digital Coach projekt: kihívások és központi kérdések – Prof. Dr. Martin Kröll – Ruhr Universität Bochum, Munkatudományi Intézet

10:30 – 11:30 Az ADAPTION modell: bemutatás és gyakorlati alkalmazás – Esra Öztürk, Ruhr Universität Bochum, Tanuló és kutató üzem

11:30 – 12:00 Kávészünet

12:00 – 13:00 A tanuló és oktató üzem koncepciója: a digitális kompetenciák fejlesztését segítő helyszín – Esra Öztürk

13:00 – 14:00 Ebédszünet

14:00 – 15:30 Tanulóüzemek Magyarországon – jó gyakorlatok: bemutatkozik a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ

15:30 – 16:00 Zárás

 

2021.06.18. – Z Elektronika Kft., Pécs

9:30 – 11:00 Digitális transzformáció és Ipar 4.0 – jelenlegi helyzet, jó gyakorlatok, céges példák

Serény András – Z Elektronika Kft.

 

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A június 17-i programra a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara buszos utazást biztosít az érdeklődők számára.

A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

Az érvényben lévő jogszabályok alapján, a workshop beltéri jellege miatt, védettségi igazolvány hiányában a program nem látogatható.

A rendezvényre a jelentkezés lezárul. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

Részletek

Kezdés:
június 17. @ 09:30
Vége:
június 18. @ 11:00
Esemény címkék:
, , , , , ,

Helyszín

Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
Telefon:
+3672507148

Other

Jelentkezési határidő
2021.06.14. 12:00