Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

EIT Health iDays 2022 az iCBEI konferencia keretében

2022. október 25. - 2022. október 26.

Lefordítaná ezt valaki? Természetesen!

A Pécsi Tudományegyetem (a Szentágothai János Kutatóközpontban) október 24-26. között ad otthont a Nemzetközi Biomedicinális Mérnöki és Innovációs Konferenciának (International Conference of Biomedical Engineering and Innovation – iCBEI). A 3 nap alatt számos hazai és nemzetközi szakértő tart előadást a legfrissebb fejlesztésekről és kutatási eredményekről.

A konferencia alatt pedig a Transzdiszciplináris Kutatások Központja (ITD), amely tagja az EIT Health-nek, ismét megrendezi éves ötletversenyét, EIT Health iDays 2022 címmel.

szen

Mi is pontosan az EIT Health iDays? Az Innovációs Napok kulcsfontosságú szerepet töltenek be az oktatás, a kutatás és az ipar közötti kapcsolatépítésben. Ezenkívül összekötik a hallgatókat a társadalommal, civil szervezetekkel és vállalatokkal. Az ITD mindezt úgy valósítja meg, hogy a szakmai előadások mellett – ahol egyébként inspiráló előadók osztják meg tapasztalataikat az egészségügyi innováció lehetőségeiről és előnyeiről – egy játékos ötletversenyt (Hackathon) is szervez. A versenyre jelentkezők multidiszciplináris csapatokban, ez általában 4-6 fő és egy előre megadott kihíváson dolgoznak.

Fontos, hogy a megoldás egy életképes egészségügyi innovációs termék vagy szolgáltatás legyen, mely akár a piacon is megállja a helyét. Az ICBEI konferencia témája köré építve alkották meg idén az ötletverseny kihívásait, melyek közül a jelentkező hallgatók alkotta csapatok választhatnak és a nap végére meghatározott menetrend szerint dolgozhatnak ki. A verseny végén az ötletek bemutatásra kerülnek egy szakmai zsűri előtt. Természetesen ahogy minden évben, idén is szuper nyeremények várnak a győztesekre. Az első helyezett csapat 2022-ben is képviselheti hazánkat és az egyetemet a nemzetközi EIT Health Hackathon versenyen. A további győzteseket a pénzjutalom mellett értékes nyeremények várják!

További információ és jelentkezés: https://itdweb.hu/eit-health-i-days-2022/

További információ az iCBEI-ről: https://icbei.pte.hu/

Részletek

Kezdés:
2022. október 25.
Vége:
2022. október 26.
Esemény címkék:
, , , , , ,
Honlap:
https://itdweb.hu/eit-health-i-days-2022/

Helyszín

PTE Szentágothai János Kutató Központ
Ifjúság útja 20.
Pécs, 7624 Magyarország
+ Google Térkép