Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

EU – LAC egészségipari online piactér és B2B

2023. február 02. - 2023. április 30.

Az oltóanyagok, gyógyszerek és egészségügyi technológiák helyi gyártására, valamint az egészségügyi rendszerek ellenálló képességének erősítésére összpontosító EU-LAC (Latin-Amerika és Karib-térség) egészségügyi partnerség a két kontinens vezetőinek az egészségügyi rendszereik megerősítése és a helyi gyártási kapacitások fokozása iránti nagyfokú érdeklődésére reagál. A partnerség keretében április elejéig online piactér és B2B segíti a szereplők egymásra találását.

A cél az, hogy támogassa a folyamatban lévő regionális erőfeszítéseket, nevezetesen a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) által 2021 szeptemberében jóváhagyott, az egészségügyi önellátásra vonatkozó tervet, amely cselekvési irányvonalakat határoz meg a régióban az oltóanyagok és gyógyszerek előállítására és forgalmazására vonatkozó kapacitások megerősítésére. A globális gyógyszergyártás diverzifikációja alapvető fontosságú a globális egészségügyi biztonság szempontjából, és az EU szeretne hozzájárulni a minőségi egészségügyi termékekhez való méltányos hozzáférést biztosító ökoszisztémák létrehozásához.

A fenti célkitűzés támogatása érdekében az Európai Bizottság:

1) 2023. február 2. és április eleje között gyógyszerpiaci és partnerkereső rendezvényt, valamint

2) március 21-én magas szintű fórumot szervez.

A piactér és a partnerkereső rendezvények egy online platformból állnak, ahol a szervezetek regisztrálhatnak, hogy potenciális partnereket találjanak, és találkozhassanak partnereikkel bizalmas, üzleti vállalkozások közötti (B2B) találkozókon keresztül, amelyek céljai a következők:

Az EU és a latin-amerikai és karibi térség közötti, a gyógyszergyártás terén meglévő kapcsolatok kiépítése és megerősítése a globális és biregionális egészségügyi igények kielégítése érdekében.
A LAC-ban különösen elterjedt vagy a globális veszélyek szempontjából releváns betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez szükséges vakcinák, terápiás készítmények, biohasonlók és generikus gyógyszerek kutatásának, innovációjának és gyártásának támogatása.
Az EU és a latin-amerikai és karibi államok közötti együttműködés fokozása a gyógyszeripari értékláncokban.

A “Gyógyszeripari innovációk megosztása az Európai Unió, valamint Latin-Amerika és a Karib-térség között” című magas szintű fórumra 2023. március 21-én félnapos időtartamban kerül sor. A fórumon az állami és a magánszektor képviselőit hallgatják meg, akik bemutatják az ágazatspecifikus kihívásokat, azok kezelésének módját, valamint azt, hogy milyen új lehetőségek nyílnak az EU és a latin-amerikai és karibi térség közötti szorosabb együttműködésre. A fórum a termékek szempontjából a terápiás szerekre, vakcinákra, generikus gyógyszerekre és biohasonlókra terjed ki, különösen a latin-amerikai és karibi térség és az EU piacainak közegészségügyi szükségleteinek kielégítése érdekében. A fórumon a kormányok szerepéről, a magánszektor által irányított, folyamatban lévő projektekről, a beruházások fenntarthatóságának különböző meghatározó tényezőiről és a gyógyszeripari ágazat finanszírozásáról is szó lesz.

További információ és regisztráció: https://eu-lac-business-marketplace-matchmaking.b2match.io/

 

Részletek

Kezdés:
2023. február 02.
Vége:
2023. április 30.
Esemény címkék:
, , , , , , , ,

Helyszín

Online
Magyarország

Other

Jelentkezési határidő
2023.02.24.