Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Európai Innovációs Tanács pályázatai információs nap

2023. február 10. @ 10:00 - 12:00

Az NKFI Hivatal online információs rendezvényt tart az európai uniós Horizont Európa program keretében működő Európai Innovációs Tanács (EIC) által meghirdetett pályázatokról 2023. február 10-én 10 órától.

A rendezvényt YouTube felületen keresztül közvetítIk. A felmerülő kérdéseket a Slido alkalmazás használatával válaszolják meg. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrált résztvevők levélben kapják meg a közvetlen linket, amelyen keresztül figyelemmel kísérhetik a YouTube közvetítést és elérhetik a Slido alkalmazást.

TERVEZETT PROGRAM

10:00 – 10:30
Pathfinder és Transition pályázatok
Németh Edina, NKFI Hivatal
A Pathfinder pályázaton alapkutatásra a nemzetközi konzorciumok 3-4 millió euró támogatást, a Transition pályázat során a technológia demonstrációjára, prototípus elkészítésére 2,5 milliós támogatás kaphatnak.

10:30 – 10:45
Transition pályázaton nyertes vállalkozás tapasztalatai és tanácsai
Dr. Wootsch Attila, Mcule.com Kft

10:45 – 11:15
Accelerator pályázat
Divinyi Ágnes, NKFI Hivatal
Az Accelerator felhíváson az önállóan pályázó innovatív KKV-k (beleértve a startupokat is) termék és szolgáltatásfejlesztésre maximum 2,5 millió eurós támogatást és a piacra vitelhez maximum 15 millió eurós befektetést igényelhetnek.

11:15-11:25
Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)
Divinyi Ágnes, NKFI Hivatal
Az EIT elősegíti a felsőoktatás, kutatás, innováció szereplőinek együttműködését, vállalkozói készségek fejlesztését és az innovációk hasznosulását.

11:25 – 11:45
Eureka és az Eurostars program
Mészáros Gergely, NKFI Hivatal
Nemzetközi konzorciumban pályázó innovatív KKV-k prototípus elkészítésére az Eureka programban 70 millió Ft, az Eurostars programban 250 ezer euró támogatást kaphatnak.

11:45 – 12:00
Kérdések és válaszok

További információ és REGISZTRÁCIÓ: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-rendezvenyei/europai-innovacios-tanacs-online-informacios-rendezveny