Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ezüst Gazdaság – konferencia a társadalmi innovációk jegyében

2022. szeptember 22. @ 15:00 - 19:00

Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025 -re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. Konferenciánk célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és együttműködésre ösztönözze a térség gazdasági, civil, akadémiai és közigazgatási szereplőit.

 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD), a Pécsi Egészségipari Innovációs Központ (PEIK), valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) közös szervezésében kerül megrendezésre immáron a harmadik Silver Economy (Ezüst Gazdaság) konferencia és az azt követő panelbeszélgetés 2022. szeptember 22-én.

A konferencia témája az idősödő társadalmak kihívásaira adható válaszok a társadalmi innováció tükrében. Az előadások után meghívott szakértők panelbeszélgetést folytatnak, melynek fókusza az országos és helyi idősügyi koncepciók gyakorlati megvalósítása, jó gyakorlatok implementálása, jövőbeli irányok.

Rendezvényünk célja, hogy ebben a társadalmilag és gazdaságilag is rendkívül jelentős kérdésben együttműködésre ösztönözze a gazdaság, civil szféra, az akadémia és közigazgatás szereplőit. 

Az előadásokat és a panelbeszélgetést online is követheti, regisztrációt követően.

 

A konferencia programja:

Regisztráció 14:30 – 15:00

Előadások 15:00 – 16:30

Dr. Szabó-Tóth Kinga (Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete, intézetigazgató) Társadalmi innováció, harmadik misszió és aktív idősödés – innovációs kutatások és projektek bemutatása 

Gábriel Dóra (Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont) – Társadalmi innovációk az idősgondozásban – hazai és nemzetközi gyakorlatok

Prof. Dr. Boncz Imre (PTE ETK, Egészségbiztosítási Intézet, intézetigazgató) – Az egészségbiztosítás kihívásai az idősödő társadalmakban.

Szeledi Katalin (Szevital Bt. ügyvezető és Magyarhertelend község polgármestere) – Otthonápolás és rehabilitáció a gyakorlatban ma.

Panelbeszélgetés: 16:30 – 17:30

A panelbeszélgetések után 18:00 -ig kötetlen beszélgetésre van lehetőségük a résztvevőknek frissítők és szendvicsek elfogyasztása mellett.

 

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://itdweb.hu/capacity-building-silver-economy-konferencia-2/

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy I. u. 36.

Új parkolási rend az irodaház környékén!

 

Részletek

Dátum:
2022. szeptember 22.
Időpont:
15:00 - 19:00
Esemény címkék:
, , , , , , ,

Helyszín

Pécsi Kereskedelmi Központ
Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Magyarország
+ Google Térkép

Other

Jelentkezési határidő
2022.09.20.