Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Új időpontban! Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban – EEN Üzleti Klub

október 31. @ 10:00 - 14:00

A világ legnagyobb nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózata az Enterprise Europe Network (EEN) konzorciumi vezetőjeként a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szervezi az EEN Klub soron következő rendezvényét. Az esemény személyes és online jelenléttel is díjmentesen látogatható, előzetes regisztráció után. 2023-ban EEN Üzleti Klub néven indított rendezvénysorozat az elmúlt évek kihívásaira válaszul, olyan témákat dolgoz fel meghívott szakértő előadókkal, amelyek valamennyi gazdálkodó szerv számára hasznos lehet.

A soron következő rendezvény témája:

  • Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil-, ruha- és bőriparban
  • Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalásról (EPR) és az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról

Előadók:

  • Lukács Ákos, Ernst& Young, partner, Klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások
  • Budiás-Albert Adrienn, projekt koordinátor, INNOVATEXT Zrt.

A fenntarthatóság alapjai a divat és design területén is megjelentek és kihívásokat tartogatnak. Ilyen kihívások a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, a beszállítói láncok és szereplők beszámoltatása és monitoringozása, adatok gyűjtése a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati kormányzási alapelvekről, fenntarthatósági jelentések készítése és nem utolsó sorban a költséghatékony és fenntartható alapanyagok beszerzése.

Szükséges a vállalatok által tipikusan használt fenntarthatósági standardok megismerése (GRI, SASB stb.), hogy ezekre a kérdésekre a divat és design ipar résztvevői is fel tudják építeni saját üzleti ajánlatukat és azon minimum-elvárásoknak meg tudjanak felelni, amelyet a jogalkotó és a fogyasztó megfogalmaznak. Nemzetközi és hazai konkrét esettanulmányokkal megismerhető a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok köre és felmérhetőek a green washing kockázatai is, valamint a fenntarthatóság adta előnyök és jövőbeli trendek.

Szó lesz még a Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalás (EPR) relevanciájáról a textil- és ruhaipari gyártók számára. Valamint a textíliák, bőrök, késztermékek/ruházatok mechanikai és kémiai vizsgálatainak lehetőségéről, az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról.

Az előadást követő szendvicsebéd kiváló lehetőséget biztosít a többi résztvevő megismerésére, valamint az előadókkal az egyéni esetek megvitatására.

Helyszín: Budapest 2. ker. Kacsa utca 15-23 HEPA rendezvényterem (fsz.)

Új időpont: 2023. október 31., kedd, 10:00-14:00

Regisztráció: 09:30-tól

A kiscsoportos workshopon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A résztvevők száma korlátozott, a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. A sikeres regisztrációról a rendezvényt megelőző héten küldünk értesítést.

Regisztrálni ezen a felületen lehetséges: Regisztráció

Felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársunkhoz:

Czagány Melinda, +36202395860,

Amennyiben nem tud személyesen részt venni az eseményen, úgy ONLINE CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGET is biztosítunk: Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

 

Részletek

Dátum:
október 31.
Időpont:
10:00 - 14:00

Helyszín

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség székháza
1027 Budapest, Kacsa utca 15.
Budapest, 1027