Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Három Tenger Kezdeményezés Ljubljanában

2019. június 05. - 2019. június 06.

A Három tenger kezdeményezés napjaink egyik fontos, a kelet-közép-európai térséget összefogását célzó elgondolása. Annak érdekében, hogy az Európai Unió különböző kihívásaira választ tudjon adni, néhány éve tizenkét uniós tagállam úgy döntött, új kezdeményezést indít útjára: ez lett a Három tenger kezdeményezés (angol neve, a Three Seas Initiative után TSI-nek rövidítik) fő célja az, hogy több területen – és nemcsak európai, hanem a transzatlanti perspektívából is – megkönnyítse a kooperációt a benne résztvevő államok és azok vállalkozói között.

Idén Ljubljanában 2019. június 5-6-án nemzetközi üzleti fórum kerül megrendezésre a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójának keretében. A magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.

Az üzleti fórum négy témakörre fókuszál: energia, infrastruktúra, digitalizáció és innováció. A szervező szlovén külügyminisztérium mintegy 500 vállalati és kormányzati vendég részvételére számít az eseményen a Három Tenger Kezdeményezés tagországaiból, uniós intézményektől és egyéb külföldi szervezetektől.

Az üzleti fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, az utazás és a szállás önköltséges.

Érdeklődés esetén a cégek részvételi szándékukat Magyarország ljubljanai nagykövetségének külgazdasági részlegén Fehér Lajos külgazdasági attasénak jelezhetik (e-mail: , telefon: 00 386 1 583 0422) a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának egyidejű tájékoztatása mellett (). A programmal kapcsolatos bővebb információt a külgazdasági attasé tud adni.

Meghívó

Invitation Three Seas Initiative Business Forum Hungary

Részletek

Kezdés:
2019. június 05.
Vége:
2019. június 06.
Esemény címkék:
,

Helyszín

Ljubljana, Szlovénia
Ljubljana, Szlovénia + Google Térkép