Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

i-Days 2021 innovációs ötletverseny – idén élőben (is)!

november 4.

2021 november 4-én a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel együttműködésben ismét megrendezi a tavaly nagy sikerrel zárult Innovation Days elnevezésű ötletversenyét.

Ha unod az örökös sorban állást, tolongást az orvosi rendelőkben, ha unod, hogy hiába mész időpontra biztos, hogy várnod kell; ha eleged van abból, hogy ahány ajtón bemész annyiszor kell elmondanod, hogy miért jöttél, mi a panaszod; ha szeretsz kütyüzni, csatlakozni, böngészni és szívesen látnál okos eszközöket az egészségügyi intézmények minden sarkában; ráadásul tele vagy ötletekkel, csak senki nem hallgat meg, akkor itt a lehetőség, hogy tegyél ez ellen! Az egészségügynek szüksége van rád!

Idén 5 olyan kihívásra keresünk megoldást, amely mind valós igényen alapul:

Bábeli zűrzavar

Folyamatos telefoncsörgés, végeláthatatlan adminisztrációs feladatok, lefagyó számítógépes rendszerek, folyamatosan ki-be mászkáló munkatársak darabolják fel folyamatosan a rendelést. Ráadásul összefolynak a munkafolyamatok, strukturálatlan a munkaszervezés is így ezek emiatt kevesebb idő jut egy-egy betegre, az ellátás kapkodva zajlik, mind az orvos, mind a beteg, feszült, türelmetlen, ami nagy mértékben rontja az ellátás minőségét.
Milyen megoldással lehetne megszüntetni a fenti állapotokat?

„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat” – A visszajelzési kultúra hiánya az egészségügyben

Hogyan lehetne motiválni az egészségügyi dolgozókat, hogy elmondják, a vezetőket pedig, hogy meghallgassák a kritikus, építő véleményeket egyaránt? Mi lenne erre a legjobb megoldás, hogyan lehetne ezt a leghatékonyabban, úgy megvalósítani, hogy ez a lehetőség minden egészségügyi dolgozó számára elérhető legyen, valamint, hogy az elmondott ne csupán pusztába kiáltott szó legyen?

Skynet – az okoskórház ébredése

Egy olyan folyamatmenedzsment kezelő rendszer tervezése a feladat, amely a beteg belépésétől az egészségügyi intézményből való távozásán át az utókezelésig nem csak segít nyomon követni a folyamatot, hanem a tervezhetőségből adódóan optimalizálja is a folyamatot, megszüntetni a betegfeltorlódást. (Visszakereshetőség, betegedukáció, statisztika)

Kérem a következőt!

Egy olyan egységes betegregisztrációs és beteghívó platform megtervezése a feladat, amely minden korosztály részére könnyedén alkalmazható. Fontos eleme, hogy az kezelőorvos részére “látható legyen”, hogy éppen merre jár a beteg.

Írtam én már eleget

Egy olyan IT alapú megoldást keresünk, amely amellett, hogy segít az adminisztratív terhek csökkentésében, könnyen kezelhető és elérhető dokumentumkezelést biztosít az egészségügyi dolgozóknak (és akár a betegeknek is?)

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csupán hallgatói jogviszony, te és a lelkesedésed kell!

További információ és regisztráció https://itdweb.hu/i-days-2021/

Helyszín

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
Rákóczi út 80.
Pécs, Baranya 7622 Magyarország
+ Google Térkép