Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kecskeméten találkozhatnak a fiatal kutatók és az innovatív vállalkozások: AGTEDU 2019 – Young Spirit

2019. november 13. @ 09:00 - 17:00

A Neumann János Egyetem idén már 20. alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2019. november 13-án. A rendezvénynek forgó rendszerben minden évben másik kar ad otthont, idén a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, Kecskeméten a Mészöly Gyula tér 1-3. alatti bázisán. A konferencia elsősorban az Egyetem karain oktatott és kutatott tudományterületeket öleli fel. Ebben az évben egy különleges szekció is lesz a rendezvényen, a Young Spirit, amely a vállalkozások K+F igényeinek és a fiatal kutatók kapacitásainak találkozását célozza.

 

A gazdasági folyamatok és a gazdaság hajtóerejét jelentő innováció fontosságának ismeretében elengedhetetlen, hogy az innovatív cégek kutatás-fejlesztési igényeinek kielégítése érdekében elinduljon egy valós együttműködés a kutatói szférával. A cél elérése érdekében tavaly öt megyei kamara összefogva indított „Young Spirit” címmel egy olyan – pécsi indíttatású – kezdeményezést, amely a fiatal, tettre kész kutatókat és az innovatív cégeket összeköti, köztük innovatív termékek, szolgáltatások létrejöttét célzó együttműködések kialakulását segíti.
A Young Spirit céljait szolgálja kamarai és egyetemi háttérrel egy rendezvénysorozat fejlesztése, amelynek keretében eddig már két országos rendezvény került megszervezésre Pécsett és Győrött.

A konferenciára sok szakterületről várnak előadásokat elsősorban a Neumann János Egyetem és más hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, illetve szakmai szervezetek oktatóitól, kutatóitól. Az agrártudomány mellett képviseltetik magukat a történelem-, informatikai, nyelv- és irodalom-, környezet-, gazdaság- és társadalom-, műszaki és természettudományok is.

A lektorált és elfogadott írások a Neumann János Egyetem GRADUS című elektronikus (http://gradus.kefo.hu) folyóiratában jelennek meg.

Utazás:

A szakmai érdeklődők Kecskemétre való eljutását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös utazás megszervezésével támogatja, ahogyan tette azt az áprilisi győri esemény kapcsán is.

Előzetes program:

Kérjük, kattintson IDE: Előzetes program – AGTEDU 2019, Young Spirit (Kecskemét, 2019. november 13.)

A regisztrációhoz kérjük, kattintson IDE!

További információ: Császár Gergely +36 20 44 22 080;

Forrás: BKMKIK

Részletek

Dátum:
2019. november 13.
Időpont:
09:00 - 17:00
Esemény címkék:
,

Helyszín

Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar
Mészöly Gyula tér 1-3.
Kecskemét, 6000 Magyarország
+ Google Térkép