Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Klímatudatos Pécs” – Konferencia és workshop

2022. január 11. @ 10:00 - 12:00

„Klímatudatos Pécs” Konferencia – témája a klímaváltozás, a települési klímavédelmi stratégia készítése, a környezetvédelem és a klímavédelem szempontjából nagy jelentőséggel bíró körforgásos gazdaság üzleti lehetőségeinek bemutatása, villamosenergia rendszer stabilizálása, valamint a hidrogénhajtású városüzemeltetésben alkalmazható járművek környezetvédelmi hatása.

 Fotó: pixabay.com

 

A klímaváltozás léte már nem egy vitatható kérdés, hanem tény. A települések döntéshozóinak, gazdasági szereplőinek a felelőssége, hogy a klímaváltozás folyamatának mérséklését megfelelő energetikai intézkedések megtételével, az elkerülhetetlen hatásokkal szembeni alkalmazkodóképesség növelésével, szemléletformálással gondoskodjon arról, hogy a települése lakossága, vagy gazdasági szervezetének munkatársai felismerjék annak jelentőségét, hogy a klímaváltozással szembeni fellépés nem csupán állami, önkormányzati, vagy vállalatokat érintő probléma, hanem a lehetőségeikhez mérten bármilyen apró lépéssel is, de a magánszemélyeknek is tevőlegesen szerepet kell vállalniuk.

Konferencia program:

10:00-10:15 Megnyitó – Péterffy Attila, Pécs MJV Polgármestere

10:15-10:40 Pécs MJV Klímavédelmi Stratégiája (a társadalmi egyeztetést követően elkészült változat) – Dr. Sági Zsolt

10:40 – 11:00 Lépések a körforgásos gazdaság felé – Dr. Varjú Viktor

11:00 – 11:20 A körforgásos gazdaság üzleti lehetőségei Baranya megyében – Rabb Szabolcs

11:20 – 11:40 A Pécsi Tudományegyetem lehetősége az országos/térségi villamosenergia rendszer stabilizálásban – Vér Csaba

11:40 – 12:00 A hidrogén hajtású hulladékgyűjtő járművek üzemeltetésének hatása a környezetvédelemre – Hirth Ferenc

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata részt vesz a „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Pécsett” című , KEHOP-1.2.1-18-2019-00256 kódszámú projektben, amelynek megvalósítása során az Önkormányzat vállalta, hogy klímaváltozással kapcsolatos témában a város, agglomerációja, valamint a régió érintettjei számára konferenciát, illetve workshopot szervez. Ennek keretében valósul meg a fenti konferencia is.

A konferencia érdekes előadásainak meghallgatásán túl kérjük, hogy a pályázat támogatási összegének elszámolhatósága érdekében a rendezvény előtt/alatt szánjon 5 percet az alábbi online kérdőív kitöltése:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZlf_4L_w99mAP0Mnxm5MvZtMwIKEHlJ8hYJSnMwhUWhUIMw/viewform

A konferencia Microsoft Teams felületen lesz elérhető, amihez Önnek nincs szükséges extra szoftver telepítésére, vagy plusz regisztrációra. Amennyiben a gépén van telepített applikáció, azt használja a kapcsolódáshoz. Akik nem rendelkeznek telepített Microsoft Teams applikácóval, azok a böngészős változaton tudnak csatlakozni.

MS Teams – csatlakozás a konferenciához

Workshop program:

13:00 Megnyitó

13:15 – 13:30 Pécs MJV Klímavédelmi Stratégiája (egyeztetési változat) – Dr. Sági Zsolt

13:30 – 14:00 A KEHOP Plusz bemutatása, pályázati lehetőségek a 2020-2027 közötti időszakban

14:00 – 14:15 Jó gyakorlat – Biokom NKft.

14:15 – 14:30 Jó gyakorlat – KONTAKT-Elektro Kft.

14:30 – 14:45 Jó gyakorlat – Körber Hungária Kft.

14:45 – 15:00 Jó gyakorlat – Lafarge Cement Magyarország Kft.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata részt vesz a „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Pécsett” című , KEHOP-1.2.1-18-2019-00256 kódszámú projektben, amelynek megvalósítása során az Önkormányzat vállalta, hogy klímaváltozással kapcsolatos témában a város, agglomerációja, valamint a régió érintettjei számára konferenciát, illetve workshopot szervez. Ennek keretében valósul meg a fenti workshop is.

A workshop érdekes előadásainak meghallgatásán túl kérjük, hogy a pályázat támogatási összegének elszámolhatósága érdekében a rendezvény előtt/alatt szánjon 5 percet az alábbi online kérdőív kitöltése:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJIM2mlOvVadA9Mhr33zLmNJ7uc8VIKRDOFsopNgk_i-fgJA/viewform

A workshop Microsoft Teams felületen lesz elérhető, amihez Önnek nincs szükséges extra szoftver telepítésére, vagy plusz regisztrációra. Amennyiben a gépén van telepített applikáció, azt használja a kapcsolódáshoz. Akik nem rendelkeznek telepített Microsoft Teams applikácóval, azok a böngészős változaton tudnak csatlakozni.

MS Teams – csatlakozás a workshophoz

 

 

Részletek

Dátum:
2022. január 11.
Időpont:
10:00 - 12:00
Esemény címkék:
, , , , , , , ,

Helyszín

M. Teams – online
Magyarország