Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Körforgásos megoldások, innováció – kihívások az életciklus menedzsment területén

2019. november 18. @ 10:00 - 2019. november 19. @ 15:00

A Bay Zoltán Kutatóintézet aktívan részt vesz a körforgásos gazdasági modell terjesztésében a gyártó és hulladékkezelő vállalkozások körében. Ennek érdekében nemzetközi fejlesztésekben is szerepet vállal. Egyik ilyen projektje (CIRCE2020) az ipari szimbiózis területén valóul meg. Legfontosabb szerepük a környezeti és gazdasági szempontú életciklus elemzés módszereinek a fejlesztése és terjesztése volt. Az “LCA” és “LCC” módszerek alkalmazásával a gyártási folyamatok elmozdíthatók a kisebb hulladéktermelés, a tiszta gyártás vagy a hulladékmentes termelés irányába.A “CIRCE2020” projektet a Central Europe Program támogatja. A teljes címe: Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts. Ennek a projektnek az eredményeit információs kampány keretében ismertetik meg a közép-európai Enterprise Europe Network kapcsolati pontokkal.

Ennek érdekében tisztelettel várják az érdeklődőket a Hulladékcsökkentési Hét keretében szervezett rendezvényre, ahol a projektet bemutatásán túl az együttműködési lehetőségek egyeztetésére is sor kerülhet.

A cél az, hogy olyan megoldásokat mutassanak be és ajánljanak a kis- és középvállalkozások számára, melyek segítenek az új kihívásokat jelentő körforgásos gazdasági modellek fenntarthatóságának tervezésében.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

Web: http://lcacenter.hu/xiv-lca-konf/

Részletek

Kezdés:
2019. november 18. @ 10:00
Vége:
2019. november 19. @ 15:00
Esemény címkék:
,
Honlap:
http://lcacenter.hu/xiv-lca-konf/

Szervezők

LCA Center Egyesület
Magyar Életciklus-elemzők Szakmai Egyesülete
ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
BAY Zoltán Nonprofit Kft.

Helyszín

ÉMI Tudásközpont, Szentendre
Dózsa György út 26. A épület
Szentendre, Magyarország
+ Google Térkép