Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Közösség. Hatás. Jövő.

2021. október 01. @ 09:00 - 13:00

A fenntarthatóság kérdésének előtérbe kerülésével egyre nagyobb figyelmet kap az ESG (Enviromental/környezeti, Social/társadalmi, Governance/vállalatirányítási) szemléletnek megfelelő vállalati működés. A cégvezetők is mindinkább kritikus tényezőként tekintenek az általuk irányított szervezetek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási aspektusaira, melyek ma már valódi hatással vannak a vállalatok bevétel- és eredménytermelő képességére. Az ESG szemlélettel összhangban működő cégek komoly piaci előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben és vonzó célpontot jelentenek a befektetők számára. Bár korábban a társadalmi aspektus némileg háttérbe szorult a környezeti és vállalatirányítási szempontokhoz képest, a koronavírus-járvány hatásaként az S komponens szerepe is fokozatosan felértékelődik.

Arról, hogy mindez mit is jelent a gyakorlatban jelentős hazai nagyvállalatok képviselői, non-profit szervezetek vezetői, egyetemi szakértők és kutatók osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat az Effekteam Egyesület október 1-jén megrendezendő éves szakmai konferenciáján. A KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében című rendezvény résztvevői az ESG szemlélet társadalmi komponensének főbb szegmenseit járják körül, azaz a felelős közösségi kapcsolatok, a felelős munkáltatói magatartás, a felelős termékek/szolgáltatások, valamint a felelős beszerzések és beszállítói kapcsolatok területeit veszik górcső alá.

A konferencia keretében – a szakmai kerekasztal-beszélgetéseket követően – kerül sor az Effekt 2030  A közösségi befektetések díjának idei ünnepélyes átadására. Az érdeklődők az interneten keresztül kísérhetik figyelemmel eseményeket.

A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információ, részletes program és jelentkezési lehetőség az Effekteam honlapján, a https://effekteam.hu/konferenciak/ oldalon található.

Details

Date:
2021. október 01.
Time:
09:00 - 13:00
Event Tags: