Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

LEADER pódiumbeszélgetés Siklóson

2018. december 11. @ 10:00

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoportja 2018. december 11-én a “Helyi Fejlesztési Stratégia módosításának megalapozása és ahhoz kapcsolódó támogatási lehetőségek átalakítása a térség helyi gazdasága fejlesztése érdekében” témakörében pódium beszélgetésre hívja a helyi gazdaság fejlesztésében érintettek képviselőit.

Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagytermébe

A rendezvényen arra keresik a választ, miképp értelmezhető és segíthető hatékonyan a Leader források segítségével térségünk turizmusa, azon túl helyi gazdasága.

Mi is az a LEADER?

A LEADER egy francia mozaikszó, amelynek jelentése „közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztése érdekében” A program célja, hogy a vidék fejlesztésére szánt uniós források ne egymástól elkülönült területeken és ne a helyi társadalom megkérdezése nélkül legyenek felhasználva, hanem integrált kezdeményezéseken keresztül és a helyi gazdasági szereplők és civilszervezetek bevonásával. Ennek érdekében hozták létre a Helyi Akciócsoportot, amelynek feladata az adott működési terület vidékfejlesztési stratégiájának a kialakítása. A rendelkezésre álló Leader fejlesztési forrásokat a stratégiával összhangban álló pályázatok útján jutnak el a fejlesztési projektekhez.

A beszélgetés segítségével kialakuló jövőképet a LEADER-program 2021-2027-es forrásai segíteni tudják a beruházások támogatásával, ezért várnak minden érdeklődőt, aki vállalkozói vagy közösségi fejlesztést tart fenn vagy tervez megvalósítani. Fontosnak tartják, hogy megtalálják és segítsék az egymást erősíteni képes tevékenységeket, az érintettek pedig részvételükkel és kérdéseikkel segítsék a fejlesztési elképzelések rendszerbe szervezését. A rendezvény látogatása ingyenes.

A pódiumbeszélgetésen részt vesz: Balázs Csaba Siklós Város Önkormányzata alpolgármestere, Baksai Tamás Harkány Város Önkormányzata polgármestere, dr. Kovács Tibor  a PBKIK Siklós Városi Elnökség elnöke, dr. Péter Iván Zsigmondy Vilmos Gyógykórház főigazgatója, Szentgyörgyvári Péter Siklósi Várszínház Nkft. ügyvezetője, Szarka Tibor Borvidékfejlesztő Nkft ügyvezetője, Mojzes Tamás Harkányi Turisztikai Egyesület titkára, Halasi Andrea Siklósi Turisztikai Egyesület elnöke, Mokos Balázs Palkonyai Turisztikai Egyesület elnöke.

Részletek

Dátum:
2018. december 11.
Időpont:
10:00
Esemény címkék:

Helyszín

Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont
Köztársaság tér 8.
Siklós, 7800 Magyarország
+ Google Térkép