Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Meghívó: fókuszban a mikotoxinok – problémából lehetőséget kínál a PTE TTK

május 15. @ 13:00 - 14:00

Pécsi Tudományegyetem

A PTE TTK meghívja az élelmiszeripar és agrárium szereplőit partnertalálkozójára, ezen belül ’Mikotoxinok ’TERMŐFÖLDTŐL AZ ASZTALIG’ panelbeszélgetésre. Az eseményen kiderül, hogy hogyan tud lehetőséget kínálni egy világon egyedülálló rendszer kialakításával a Mikotoxin Kutatócsoport egy csaknem minden embert érintő probléma megoldásával.

Dátum: 2024. május 15. szerda, 13.00-14.00

Helyszín: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/A, emeleti konferenciaterem)

Miért a TTK?

A PTE TTK régóta dédelgetett álma, hogy kilépve a kutatásainak akadémiai kereteiből, olyan tevékenységbe fogjon, aminek a dél-dunántúli régió gazdálkodó szereplői közvetlen haszonélvezői lehetnek.

Mi a probléma?

Köszönhetően annak, hogy a fonalas gombák és a mikotoxinok kártétele leginkább az élelmiszeriparban és az agráriumban érhető tetten; a mikotoxin kutatással számos agrár- és élelmiszeripari kötődésű egyetem tevékenykedik. Ezen kutatások gyakran rövid távon, a felmerült probléma megoldásával terveznek, a hosszútávú tervezést nélkülözve.

Hol van ebben a lehetőség?

A PTE TTK megközelítése ettől némileg eltér. A cél itt is azonos, a mikotoxin probléma enyhítése, megoldása – a megközelítés azonban szélesebb körű. A Mikotoxin Kutatócsoport erősen épít a Pécsi Tudományegyetem „DNS-ében kódolt” rendkívül színes és mély tudományos alapra, mely lehetőséget ad egy hosszútávú stratégia kidolgozására, azután a stratégiához illeszkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek lefolytatására.

Mi a cél?

A cél egy interdiszciplináris alapon nyugvó, a világon egyedülálló mikotoxin menedzsment rendszer kidolgozása, majd felépítése.

Mit nyújt az esemény a résztvevők számára?

A résztvevők képet kapnak az ágazatra jellemző problémáról, és az ebből fakadó lehetőségekről. A részvételen túl megkereshetik helyüket a mikotoxin menedzsment rendszerben.

Program

13.00-14:00 – Mikotoxinok ’TERMŐFÖLDTŐL AZ ASZTALIG’ panelbeszélgetés

Panel résztvevők és témák:

·         a Hungrana Kft. – Mikotoxin probléma a gabonakereskedők, – feldolgozók szemüvegén át.

·         Belvárdgyulai Zrt. – Mikotoxinok az értékláncban (növénytermesztés, tárolás, takarmányozás és állategészségügy)

·         Soft Flow Kft. – Mikotoxin analitika napjainkban

·         PTE TTK, Mikotoxin Kutatócsoport – Mikotoxin menedzsment, az interdiszciplináris megközelítés

Az eseményre a Deutsche Telekom-PTE Innovációs Napok 2024 keretében kerül sor.

További információ és regisztráció:

https://pteinnovacio2024.ticketninja.io/sessions/1731089_a_pte_termeszettudomanyi_kar_partnertalalkozoja