Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban

2018. november 23. @ 10:00 - 13:00

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány célkitűzése, hogy tevékenységeivel hozzájáruljon a régióban működő vállalkozások sikeres működéséhez és az Európai Uniós források (legyen az visszatérítendő vagy vissza nem térítendő támogatás) megszerzésének lehetőségével a vállalkozások fejlesztéséhez. Meglévő szolgáltatásaikat bővítve konkrét pályázati lehetőségekről folyamatosan tájékoztatja partnereit.

Megjelent a Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban c. (VP3-4.2.1-4.2.2-18 kódszámú) felhívás,  melyet dr. Mezei Dávid, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkára ismertet.

Helyszín és időpont

Helyszín: 7621 Pécs, Felsőmalom u. 13., II. emelet (Baranya Megyei Vállalkozói Központ, Konferenciaterem)
Időpont: 2018.11.23. (péntek) 10 óra

Ingyenes regisztráció

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, regisztráljon most, s vegyen részt a tájékoztató fórumon!

http://bmvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyszervezes/tematikus-tajekoztato-nap

A felhívás célja, hogy az agrártermékek piaci versenyképességét a minél magasabb szintű és minőségű feldolgozottsággal segítse. Ennek megfelelően a pályázat keretében a mezőgazdasági termelők, az őstermelők, a kis és középvállalkozások az élelmiszer-feldolgozáshoz, borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések végrehajtásához igényelhetnek támogatást, ami hozzásegíti őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd forint az alábbi célterületi, illetve fókuszterületi bontásban:

a felhívás 1. célterülete („Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése”) keretében igénybe vehető keretösszeg 40 milliárd Ft:

 • 3A: az elsődleges termelők versenyképességének javítása az által, hogy megfelelőbb módon integrálják őket az agrár-élelmiszeripari láncba – 32 milliárd Ft,
 • 6A: segítségnyújtás a diverzifikáláshoz, új kisvállalkozások alapításához és a munkahelyteremtéshez – 4 milliárd Ft,
 • 5B: erőforrás-hatékonyság előmozdítása, az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása – 4 milliárd Ft

a felhívás 2. célterülete („Borászati üzemek fejlesztése”) keretében igénybe vehető keretösszeg 10 milliárd Ft:

 • 3A: az elsődleges termelők versenyképességének javítása az által, hogy megfelelőbb módon integrálják őket az agrár-élelmiszeripari láncba – 8 milliárd Ft,
 • 6A: segítségnyújtás a diverzifikáláshoz, új kisvállalkozások alapításához és a munkahelyteremtéshez – 1 milliárd Ft,
 • 5B: erőforrás-hatékonyság előmozdítása, az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása – 1 milliárd Ft

A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

 1. január 16.
 2. január 30.
 3. március 4.
 4. április 3.
 5. május 6.

 

Részletek

Dátum:
2018. november 23.
Időpont:
10:00 - 13:00

Helyszín

Baranya Megyei Vállalkozói Központ
Felsőmalom u. 13.
Pécs, Baranya 7621 Magyarország
+ Google Térkép