Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nemek közötti egyenlőség és etikai követelmények a 4. klaszter keretében – Policy Workshop

november 16. @ 14:00 - 16:00

A Horizont Európa keretprogram időközi értékelő tanulmányának részeként, amely a digitális és ipari átmenethez hozzájáruló tevékenységekre összpontosít, a Technopolis Csoport a program átfogó kérdéseivel foglalkozó politikai workshopok sorozatát szervezi.

A workshop célja, hogy a Horizont Európa program új követelményeinek végrehajtásával kapcsolatos kihívásokkal és akadályokkal foglalkozzon, különös tekintettel a nemek közötti egyenlőségi tervekre (GEP) és az etikai önértékelésre a 4. klaszteren belül.

Céljuk, hogy elmélyedjenek a GEP bevezetésének a szervezeti struktúrákra gyakorolt hatásaiban, a nemek közötti egyenlőségen alapuló kutatási témák általános érvényesítésében, valamint a résztvevők között a nemek kiegyensúlyozott képviseletének biztosításában.

A workshop emellett az etikai követelmények integrálásának következményeit is megvizsgálja, hangsúlyt fektetve a kockázatok megelőzésére, azonosítására és mérséklésére.

Végső soron az a céljuk, hogy azonosítsák azokat a tényezőket, amelyek akadályozzák vagy elősegítik a nemek közötti egyenlőség és az etikai dimenziók zökkenőmentes integrációját a 4. klaszteren belül.

További információ és regisztráció

Forrás: NKFIH

Részletek

Dátum:
november 16.
Időpont:
14:00 - 16:00
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

M. Teams – online
Magyarország + Google Térkép