Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nemzetközi konferencia Pécsett a társadalmi vállalkozások új útjairól

2019. június 06. @ 10:00 - 17:30

Izgalmas konferenciával várják azokat, akik valami újat szeretnének megtudni a társadalmi vállalkozásokról! A FairShares modellen 5 ország szakemberei dolgoztak 3 évig egy Erasmus+ projekt keretében, és egyre többen csatlakoznak az egyenlő részvételen és társadalmi/környezeti fenntarthatóságon alapuló modellhez – legutóbb épp Nigériában indítottak FairShares vállalkozást angol szakemberek.

A modell sok hasonlóságot mutat a magyarországi szociális szövetkezeti vagy nonprofit vállalkozási modellel, kis eltérései azonban nagy változást hozhatnak a társadalmi gondolkodásban. E társadalmi vállalkozási modellben ugyanis a vállalkozás minden résztvevője egyenlő joggal vesz részt a döntésekben és részesül a javakban: a befektetők, az alapítók, a munkavállalók és a felhasználók/vásárlók. A tapasztalatok szerint számos vállalkozás működik máris hasonlóan, csak nem használják ki ennek a potenciáljait.
A Nagy-Britanniában már igen népszerű modell eddigi tapasztalataival, fejlődési lehetőségeivel a magyar fejlesztésű FairShares Platformmal (mely egy interaktív tanulási, üzleti terv fejlesztési és kommunikációs weboldal)  is meg lehet ismerkedni többek között a június 6-i konferencián, melyet Pécsett a PTE Közgazdaságtudományi Karán rendeznek.
A rendezvény helyszíne akadálymentes, mivel több partner országban, így Magyarországon is a fogyatékossággal élők is nagy számban felfigyeltek az e fajta társadalmi vállalkozás indításának lehetőségére.
Többet a modellről: http://fairshareslab.org/
FairShares Platform: https://fairsharesplatform.eu/

Részletek

Dátum:
2019. június 06.
Időpont:
10:00 - 17:30

Helyszín

PTE KTK
Rákóczi út 80.
Pécs, Baranya 7622 Magyarország
+ Google Térkép