Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyitott egyetem

2019. február 12. @ 18:00 - 20:00

Ismételten várja vendégeit a Pécsi Tudományegyetem Universitas Televíziója vendégeit Nyitott Egyetem előadására. Az előző félévhez hasonlóan, most ismét két előadás várja az érdeklődőket.

Időpont: 2019. február 12.
Helyszín: PTE Szántó Kovács János u 1/B. aula

  1. Czibor Andrea: Munkahelyünk: börtön, őrültek háza vagy alkotó közösség?

Az előadásban arra a kérdésre keresik a választ, hogy vajon melyek az a tényezők, amelyek befolyásolják, hogyan érzik magukat a dolgozók a munkahelyükön. Milyen szerepe van a munkavállalók jóllétében a munkahelyi vezetők viselkedésének, a munkatársakkal való kapcsolatnak, a fizikai munkakörnyezetnek, vagy akár a munkafeladatok jellemzőinek? Mit tehet egy cég annak érdekében, hogy dolgozói elégedettek, motiváltak, kiegyensúlyozottak legyenek, és mi a következménye annak, ha e tényezőknek a szervezet nem szentel (kellő) figyelmet?

  1. Csókási Krisztina: A munka, mint a jóLlét forrása

Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, amely – már csak ebből kifolyólag is – jelentős hatással lehet a testi és lelki egészségi állapotunkra. Munkahelyi feladataink teljesítése messze nem csak az egzisztenciális biztonság megteremtésében van segítségünkre, de hozzájárul fontos és támogató kapcsolatok kialakításához, értelmes életcélok megfogalmazásához és annak meghatározásához, hogy kik is vagyunk. Tagadhatatlan persze, hogy a munkahelyen sok stressz is érhet bennünket, amely akár komolyan károsíthatja az egészségünket, ám ezen negatív hatások kiküszöbölése érdekében mi magunk is tehetünk hatékony lépéseket. Összességében tehát rajtunk is múlik, hogy a munkahelyünk a jólétünk vagy a jóllétünk forrásává válik-e.

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden.  Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.

 

Részletek

Dátum:
2019. február 12.
Időpont:
18:00 - 20:00

Helyszín

PTE KPVK aula
Szántó Kovács János u. 1/B
Pécs, Baranya 7633 Magyarország
+ Google Térkép