Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pécs gazdaságtörténete a Dualizmus idején – könyvbemutató

2022. június 09. @ 17:00 - 18:00

Az 1992-ben életre hívott Pécs Története Alapítvány szervezésében 30 éve folyik kiterjedt kutatómunka, melynek célja Pécs történetének minél alaposabb feltárása és a nagyközönség számára is érdekes, hasznos formában történő megismertetése.

A kutatás eredményeit eddig több mint 30 konferencián félezret meghaladó előadásban ismertették, illetve az Alapítvány – részben a pécsi Kronosz Kiadóval közösen kiadott sorozataiban adták közre a projektben részt vevők.

A projekt végcélja egy nyolckötetes monográfiasorozatban összefoglalni annak esszenciáját, amit ma tudhatunk a város múltjáról. A sorozat első három kötete 2013 és 2020 között jelent meg, melyek a török kor végéig tekintették át Pécs történetét. Idén június 3án jelenik meg a sorozat VI. kötete, mely a dualizmus korának kulcsfontosságú eseményeit, folyamatait mutatja be. Pécs ebben a korszakban vált modern várossá, ekkor alakult ki a város iparszerkezete, benne a kor színvonalát elérő vállalkozásokkal. Közülük több olyan innovációnak köszönhette sikerét, mely révén jelentős nemzetközi sikereket ért el.

A kötet számos példát tartalmaz arra, hogy a felkészült, kreatív polgárok milyen módon tudták kihasználni a térség adta lehetőségeket önmaguk és a település javát is szolgálva.

A könyvről előzetesen ITT és ITT szerezhet információkat.

Részletek

Dátum:
2022. június 09.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Városháza Közgyűlési terme
Széchenyi tér 1. II. emelet
Pécs, Baranya megye
+ Google Térkép