Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szellemi tulajdonjog kezelésének kérdései a közös K+F+I projektekben

2023. március 09. @ 13:00 - 14:00

Az AMULET projekt részeként ingyenes online előadást tartanak 2023.03.09-én 13:00-14:00 között szellemi tulajdonjog kezelésével kapcsolatban.

Az AMULET projekt célja, hogy jelentősen hozzájáruljon a CO2-kibocsátás csökkentéséhez az EU-ban a kkv-k szerepének megerősítésével.

A projekt egyik feladata az, hogy népszerűsítse, és minél szélesebb körben elterjessze a könnyűsúlyú anyagokat az Európai Unióban. Az AMULET 4 iparágban – autóipar, repülőgépipar, építőipar, energia ipar – 3 féle anyagra – könnyűfém ötvözetek, kerámia kompozitok, szálerősítésű polimerek – koncentrál.

A projekt során előre megadott kihívásokat kell megoldani. Várják mindazon kkv-k jelentkezését, akik a fenti iparágak valamelyikében képviseltetik magukat, és szívesen részt vennének a felsorolt anyagok kutatás-fejlesztésben.

A jelentkező kkv-k minimum kettő, maximum három fős konzorciumokat alkotva anyagi támogatáson túl – 120.000 EUR/konzorcium (max. 60.000 EUR/kkv), szakmai támogatást is kapnak végig a projekt során.

A webinárium fő célja, hogy felhívja a figyelmet az együttműködésen alapuló K+F+I támogatási projektek során felmerülő fontos szellemi tulajdonjog-kezelési kérdésekre.

Megismerhetik azokat a szellemi tulajdonjogi kérdéseket, amelyek egy ilyen projekt megkezdése előtt, végrehajtása során és befejezése után merülhetnek fel.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://amulet-h2020.eu/webinar-ip-management/

Az előadás nyelve, angol

 

További információ: https://amulet-h2020.eu/

Szigeti Rudolf,

 

 

Részletek

Dátum:
2023. március 09.
Időpont:
13:00 - 14:00

Helyszín

Online