Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Szentlőrinci Gazdanapok 2019

2019. augusztus 02. - 2019. augusztus 04.

 

26 éve a Szentlőrinci Gazdanapok a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány legnagyobb rendezvénye, sikere a látogatók körében a mai napig töretlen.

Ez a nagyszabású agrárkiállítás kivételes, és szakmailag is izgalmas kínálatot biztosít az érdeklődők számára.

Tavaly az elmúlt huszonöt évet ünnepelték, idén a következő évtizedeket nyitják meg . A kiállítás nem csak a Dél-Dunántúl legnagyobb agráreseménye, hanem országosan, sőt nemzetközileg is elismert.

Célja továbbra is a mezőgazdaságot és élelmiszeripart erősíteni, a hazai termékeket bemutatni, továbbá az érdeklődök számára a szakmaiságon túl (gépkereskedelmi kiállítások), szórakoztató programokkal is szolgálni. Folytatják hagyományaikat, a partnerrégió programot, a Szentlőrinci Vágtát, és idén is kiosztják a kiállítási díjakat. A Szentlőrinci Gazdanapok sikerét kiállítóinak száma is mutatja, mely évek óta stabilan 400 körül mozog, ahogyan a látogatók száma is 25 000 fő.

 

A kiállítás tematikája

 • A kiállítás hagyományainak megfelelően biztosítani kívánják az agrárium teljes körű bemutatkozását, melynek fő elemei a kiállítás, a szakmai nap, a szántóföldi bemutató és a kísérő rendezvények.
 • A kiállítási elemekben meg kívánják őrizni a mezőgépek és a mezőgazdasági kiállítóink dominanciáját, valamint a rájuk jellemző állattenyésztési bemutatókat. Mellette természetesen teret biztosítanak a fogyasztói igényeknek, úgymint autóipar, lakossági szolgáltatások, kézművesség, gasztronómia és szórakoztatás.
 • kiemelt programelem idén a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő sorozat, Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke mint fővédnök is ellátogat a rendezvényre és mond köszöntőt a megnyitó során,
 • „udvaraik” Őshonos Udvar, Baranya Udvar, ismét megtelnek élettel. Lesz bennük őshonos gazdasági állat, agrártörténeti és kézműves bemutató, valamint a sokakat vonzó gasztronómia, s idén először a gazdálkodónak szóló média udvar is megnyit a Magyar Mezőgazdaság Kft és lap bevonásával, mely a Szentlőrinci Gazdanapok hivatalos lapja.
 • Fontos elem változatlanul a szakmai nap a korábbi évek mottóját megtartva, „A helyi gazdaság a vidék jövője” mentén gyűjt szakmai aktualitásokat. Délelőttje a PRECÍZIÓS gazdálkodásról (részletes programja csatolva), délutánja a VIDÉKFEJLESZTÉSRŐL szól, s ennek indításaként a mindig aktuális agrárfórumon vehetnek részt az érdeklődők a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke, Jakab István úr vezetésével. A Takarék Csoport – Takarék Agrár Igazgatóság részvételével az agrárium finanszírozásáról szerveznek kerekasztal beszélgetést, amely egyben az idei rendezvény főtámogatója. A szakmai nap Leader Műhellyel zárul Helyi(M)Értékeink címmel, amelyen a Szigetvár-Szentlőrinc térségének öko-turisztikai fejlesztésében rejlő lehetőségek kerülnek terítékre. A szakmai nap az agrár-szaktanácsadók Nemzeti Agrárgazdasági Kamara akkreditált programja is egyben.
 • Az elmúlt 5 év munkájának eredményeként hagyományossá vált a szántóföldi bemutató, melynek megszervezése mára látogatói igény lett, s melyre már megvannak a szakmai partnerek és a kiállítás közeli helyszín.
 • A szórakoztatás terén készülnek újdonságokkal és hagyományos elemekkel egyaránt, cél a hétvégi napokra változatos, de nem eltúlzott programkínálat beintegrálása a kiállításba. Ezek között kiemelt a Szentlőrinci Vágta, ahonnan a győztesek képviseltetik magukat Budapesten a Nemzeti Vágtán.
 • Folytatódik a tavaly kezdett „A Gazdanapok Ászai” verseny az Agro Naplóval közös szervezésben. Idén is keresik a megye legjobbjait, akik szakmai és kreatív feladatok megoldásával nyerhetik el a vándorkupát.

A rendezvény főtámogatója

 • Szentlőrinc Város Önkormányzata – az Alapítvány együttműködő partnere.
 • Takarék Csoport
 • Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
 • Székelyföld

 

Részletes program

Információk és kiállításunk aktuális hírei itt találhatók és követhetők:

www.bmvk-gazdanapok.hu

https://www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont

Részletek

Kezdés:
2019. augusztus 02.
Vége:
2019. augusztus 04.
Honlap:
www.bmvk-gazdanapok.hu

Helyszín

Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+3672507148