Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tájékoztató a közvetlen uniós alapokról

2022. december 06. @ 10:00 - 12:00

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével tájékoztatót tart a közvetlen uniós alapokról 2022. december 6-án Pécsett.

A közvetlen alapok jelentős finanszírozási lehetőséget jelentenek és a 2021–2027-es uniós költségvetésben összesen mintegy 377 milliárd EUR-t tesznek ki. A közvetlen finanszírozás a területek széles körét fedi le. A 24 különböző alap számos kiemelt iparágat (pl. energia, mezőgazdaság, egészségügy) és számos fontos fejlesztési irányt (pl. digitalizáció, innováció, külső piaci hozzáférés) céloz meg, továbbá a zöldítés és az éghajlatvédelem is prioritásként szerepel.

A közvetlen alapokra a nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, a növekedési szakaszban lévő induló vállalkozások, egyetemek, kutatóintézetek vagy nonprofit szervezetek is sikeresen pályázhatnak. A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) e célcsoportok mindegyikének nyújt szolgáltatásokat, és prioritásként kezeli az érintett nemzeti és nemzetközi szereplők összefogását és összekapcsolását.

Az MFOI 2021-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy segítse a magyar, valamint közép- és kelet-európai vállalkozásokat a közvetlen uniós források megszerzésében. Az MFOI, mint tanácsadó és projektíró vállalat feladata, hogy a kezdeti fejlesztési és projektötleti szakasztól kezdve egészen a közvetlenül kezelt alapokra vonatkozó javaslat benyújtásáig testre szabott támogatást nyújtson ügyfeleinek. Fontos megjegyezni, hogy számos közvetlen alapra csak nemzetközi konzorciumként lehet pályázni, amelyben több tagállam, tagjelölt ország és potenciális tagjelölt ország képviselői működnek együtt. Az MFOI a szükséges nemzetközi kapcsolatok biztosításával is támogatja az ilyen konzorciumok kialakítása iránt érdeklődő nemzeti-nemzetközi szereplőket.

 

A szakmai rendezvény mélyreható ismereteket nyújt a 2021–2027-es programozási időszakban közvetlenül elérhető és pályázható 24 uniós alap keretéről, feltételeiről.

A rendezvény időpontja: 2022. december 6.  10.00 óra

Helyszíne: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, 7625 Pécs, Majorossy Imre utca 36.

Program

9.30–10.00        Érkezés, regisztráció

10.00–10.30      Hivatalos megnyitó  – Rabb Szabolcs, főtitkár, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és Dászkál János, vezető menedzser, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.

10.30–11.00      Az európai uniós alapok ismertetése – Dászkál János, vezető menedzser, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft

11.00–12.00      Kérdések és válaszok

12.00–13.00     Networking

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát 2022. december 1-ig jelezze az alábbi űrlap kitöltésével.

Az eseményre a jelentkezés lezárult.

Részletek

Dátum:
2022. december 06.
Időpont:
10:00 - 12:00

Helyszín

Pécsi Kereskedelmi Központ
Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Magyarország
+ Google Térkép