Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Üzleti delegáció Malajziába és Szingapúrba

2019. november 17. - 2019. november 23.

Malajzia hazánk egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere a délkelet-ázsiai régióban. Az ASEAN országok között Malajzia a 2. kereskedelmi és 3. export partnerünk. Magyarország 3 legfőbb export terméke az irodagép és gépi adatfeldolgozó berendezés, a közúti jármű és a villamos gép, készülék és műszer. Magyarország 3 legfőbb import terméke az irodagép és gépi adatfeldolgozó berendezés, a villamos gép, készülék és műszer és a híradás-technikai, hangrögzítő és lejátszó készülék. A kétoldalú áruforgalom volumene 2018-ban elérte az 580 millió dollárt.

Szingapúr üzleti, pénzügyi és finanszírozási szempontból is Délkelet-Ázsia gazdasági kapujának tekinthető, számos multinacionális cég itt működteti régiós központját és innen irányítja térségbeli, elsősorban a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) tagországaival folytatott kereskedelmet. A magyar vállalatok jellemzően hídfőállásként tekintenek Szingapúrra és a piacra lépés egyúttal dél-kelet ázsiai jelenlétet is biztosít számukra. A tapasztalatok szerint a magyar cégeket, az új innovatív technológiai megoldásokat szívesen látják, elsősorban a tudásalapú, nagy hozzáadott értéket képviselő ágazatokban szerzett magyar tapasztalatokra és szakértelemre van igény Szingapúrban. A kétoldalú áruforgalom volumene 2018-ban elérte az 641 millió dollárt.

A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a vállalkozók közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

 

Célcsoport

Az ASEAN országok, elsősorban Malajzia és Szingapúr iránt érdeklődő exportorientált és innovatív cégprofilú vállalkozások, melyek az alábbi területeken tevékenykednek:

 • ICT
 • környezeti, tiszta technológiák
 • gépipar
 • mezőgazdasági technológiák
 • élelmiszeripar
 • vízipar
 • hulladékgazdálkodás
 • szennyvízkezelés

 

Tervezett programok

 • üzleti fórum és üzletember-találkozó Kuala Lumpurban és Szingapúrban
 • tájékoztató konzultációk a Magyar Nagykövetség munkatársaival Kuala Lumpurban és Szingapúrban
 • látogatás kereskedelemfejlesztéssel, kkv-k támogatásával foglalkozó szervezeteknél

 

A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi partnereink felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni. A kamarák mindent megtesznek a rendezvény sikeréért, de javasoljuk, hogy az eredményes kiutazás érdekében, saját szervezésben is hívjanak partnereket az üzletember-találkozóra.

 

Tervezett szakmai program.

 

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai programokon
 • tájékozódási lehetőség Malajzia és Szingapúr gazdasági és üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről
 • tárgyalási lehetőség potenciális üzleti partnerekkel

 

Szervezők

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetségével, valamint Magyarország Szingapúri Nagykövetségével együttműködve, a helyi kamarai és üzleti partnerek támogatásával.

 

A programok nyelve angol, magyar tolmács nem biztosított.

 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 6.

 

Jelentkezés és bővebb információ:

A jelentkezéshez az alábbiakban felsorolt 3 dokumentumot kitöltve, 2019. szeptember 6-ig a e-mail címre várjuk.

 

 

A jelentkezést csak a 3 melléklet együttes megküldésével fogadjuk el.

 

Az üzleti delegáció minimum 10 fő érdeklődése esetén valósul meg, ezért kérjük, hogy foglalásukat csak visszajelzésünket követően véglegesítsék.

 

Kapcsolattartó: Végvári Kristóf, , tel: +36 1 474 5106

Részletek

Kezdés:
2019. november 17.
Vége:
2019. november 23.
Esemény címkék:
, ,

Other

Jelentkezési határidő
2019. szeptember 6.

Helyszín

Malajzia
Malajzia + Google Térkép