Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzése – konferencia

2020. október 27. @ 10:30 - 12:30

A PEIK Zrt. soron következő konferenciája a vakcina fejlesztés és hatékonyság ellenőrzés témakörben járatos előadók, kutatók és szakemberek segítségével mutatja be a jelenlegi helyzetet, valamint lehetőséget kíván adni a klaszter tagvállalatai, az Egyetem, valamint az egészségipar és más ipari szegmens szereplőinek találkozására és közös együttműködések kialakítására.

 

Az orvostudomány történetének legnagyobb eredménye a fertőző betegségek, pusztító járványok felszámolása. Az elmúlt kétszáz év alatt számos korábban leküzdhetetlennek tűnő, a lakosság jelentős részét elpusztító járványokat a védőoltások segítségével sikerült felszámolni. A 21. század elejére további új kihívást jelentenek a különböző vírusok (H1N1, Sars-cov 2, ebola), illetőleg a polirezisztens bakteriális fertőzések.

Ugyan az orvos és egészségtudományok fejlődése az eddigiekben még soha nem látott ütemben halad, és a modern biotechnológia új lehetőségeket nyit hatásos vakcinák gyors fejlesztésére, de a mobilitás, a szabad munkaerő áramlás és a migráció megnehezíti a fertőzések elleni küzdelmet.

A szervezett konferencia a klaszter tagvállalatai szempontjából egyrészt egy a tagok számára fontos vizsgálandó terület pontos szakmai megismerését teszi lehetővé, másrészt nemzetközi vonalon erősíti az adott vállalkozások megjelenését és kapcsolati hálójának bővítését. A meghívott előadók a választott célterület kiemelkedő szakemberei mind hazai mind nemzetközi viszonylatban.

A konferencia előadói:

Dr. Szemerey Zoltán – PEIK Zrt. vezérigazgató, a konferencia házigazdája
Dr. Kemenesi Gábor – Junior Prima díjas biológus, víruskutató, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa, az egyetem falai között működő Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai laboratóriumának munkatársa
Prof. Dr. Szilárd István – c. egyetemi tanár, WHO Együttműködési Központ társigazgatója
Prof. Dr. Berki Tímea – egyetemi tanár, intézetigazgató Immunológiai és Biotechnológiai Intézet

A részletes programot a szervezők küldik meg a regisztrált résztvevők számára.

A konferenciának a Pécsi Szalon rendezvényterme ad helyszínt a Pécs, Széchenyi tér 16.szám alatt, a koronavírus helyzet szabályozásait figyelembe véve.

Részvételi szándékát legkésőbb 2020. október 22-ig jelezze a szervezőknek az alábbi elérhetőségeken:

Papp Petra –

Gyöngyös Tamás –

Részletek

Dátum:
2020. október 27.
Időpont:
10:30 - 12:30
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Pécsi Szalon
Széchenyi tér 16.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
+ Google Térkép