Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Vállalkozók napja

2019. május 03. @ 10:00 - 14:00

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ két éve indította útjára a VÁLLALKOZÓK NAPJA rendezvénysorozatot.
Az eddigi kerekasztal-beszélgetéseken száznál is több vállalkozó, szakember, illetve érdeklődő vett részt; a rendezvény sikere egyben a résztvevők sikere is, hiszen véleményük, kérdéseik és válaszaik megosztásával nemcsak interaktívvá tették a Vállalkozók Napját, de olyan hasznos információkhoz is juthattak, melyek máshol nem hangoztak el.

Az idei év fókuszába a PAKS II. projekt került, mely nemzetgazdasági szintű és így régiónkban, benne megyénket érintően is nagy jelentőségű. Aktualitása, időszerűsége széles körű társadalmi és gazdasági előkészítéséből fakad. Bemutatására kormányzati és szakmai személyiségeket kértek fel, hogy közreműködésükkel a legilletékesebb szakemberek mutassák be a régió vállalkozásainak a projektet, a beruházás gazdasági helyét és szerepét, s azokat a kapcsolódásokat, melyek terén lehetőség nyílhat egy KKV számára.

A rendezvény célja változatlan
A Vállalkozók Napja életre hívásával egy olyan „találkozót”, információs rendezvényt hoztak létre, melyen a résztvevők közvetlenül, személyesen is felvehetik a kapcsolatot számos kormányzati felelős személlyel, a gazdasági élet szereplőivel, illetve nem utolsó sorban egymással: olyan vállalkozásokkal, akiket már jól ismernek, vagy olyanokkal, akiket szeretnének megismerni.

A kerekasztal szerepe, hasznossága
A rendezvény emberközeliségéből nemcsak a nyitottság, valamint a közvetlen hangnem következik, de egyúttal az is, hogy lehetőség nyílik a különböző szakmai vélemények megosztására és megvitatására, sőt, a beszélgetés során felmerülő ötletek akár a szabályozás területén is szerephez juthatnak.

Nemcsak számos tanulmány jutott ugyanarra a következtetésre, de valójában a józan ész is azt sugallja, hogy az üzleti életben elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen a személyes kapcsolatok kialakítása és fenntartása. Több, mint 25 év tapasztalata alapján bizton állítjuk: hálózatosodás (legyen az iparági összefogás, vagy épp 2-3 vállalkozás partnersége) nélkül sokkal nehezebb állni az egyre éleződő versenyt.

Nem titkolt szándék, hogy a B2B rendezvénnyel 2019-ben is hozzájáruljanak új, minden érintett számára jövedelmező üzleti kapcsolatok kialakulásához. Ez a cél vezérelte a szervezőket az idei téma kiválasztása, valamint a megfelelő előadók / beszélgetőpartnerek felkérése során.

Akikkel találkozhat
Vendégek, a kerekasztal felkért résztvevői:

 • Süli János a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Miniszterelnökség
 • Kovács Pál a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
 • Dr. Mikulás Brigitta, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkárság Infrastruktúra-fejlesztési Főosztály főosztályvezetője, Miniszterelnökség
 • Dr. Miseta Attila rektor, Pécsi Tudományegyetem
 • Jenei Zoltán kancellár, Pécsi Tudományegyetem Kancellári Hivatal
 • Balázs Ákos elnök – projektmenedzser, A Szövetség Az Életen Át Tartó Tanulásért elnöke, a NYITOK program projektmenedzsere
 • Dr. Síkfői Tamás elnök, Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara
 • Dr. Ascsillán Endre alelnök, GE Közép-Kelet Európa
 • Pohl Ákos ügyvezető, környezetmérnök és atomenergetikai mérnök, CEOS Kft.
 • Galovics Gábor ügyvezető igazgató, OTP Bank Nyrt., Dél-dunántúli Régió

Kerekasztal moderátora Dr. Szécsi Gábor dékán úr, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának vezetője.

A nap főprogramját, vagyis a Paks II. projekt üzleti lehetőségeiről zajló kerekasztal-beszélgetést követően a rendezvényen megjelenő vállalkozások és partnerek számára B2B jelleggel bemutatkozásra, kötetlen találkozóra is lehetőség nyílik, mely egyben alkalmat ad eszmecserére, az egymással történő megismerkedésre és talán, ami e mellett a legfontosabb, a szakmai és üzleti kapcsolatok építésére.

Mindehhez a Rendezvény Centrum infrastruktúrája biztosítja a színvonalas környezetet. Az egyedi bemutatkozást is igénylő partnereknek idén is lesz lehetőségük installáció igénylésére (egyedi pavilon), melyben önállóan megjelenve be tudják mutatni vállalkozásukat, szolgáltatásaikat. A szolgáltatást a regisztrációs felületen lehetséges igényelni!

A 2019.05.03-i rendezvényre regisztrációt követően tud jelentkezni: http://vallalkozoknapja.bmvk.hu/regisztracio
A részvételi (regisztrációs) díj 12.000 Ft + ÁFA, mely a kerekasztal beszélgetésen való részvételen túl tartalmazza a programot követő állófogadási meghívásunkat is, ahol a tavalyi évben megkedvelt helyi termékek kapnak ismét teret.

Részletek

Dátum:
2019. május 03.
Időpont:
10:00 - 14:00
Honlap:
www.bmvk.hu